AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakalı Lokum

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakalı Lokum Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı mandalina suyu (İsteyen portakal da koyabilir}
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı su
1-2 damla limon suyu çok değil mayhoş tat veriyor sonra
Lokumları bulamak için nişasta

Portakalı Lokum Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeleri hepsini bir tencere alıp karıştıralım.Katı lokum üzere hal alana kadar daima karıştıralım 45 dk karıştıralım güzelce.
Kıvamı çok değerli çok katı olacak.
Kıvamı tutan lokumu streç sinemaya dökelim ister rulo formunda yapabilirsiniz ben kare formunda yaptım.
3,4 saat daha fazla da olur dolapta bekletelim.Dolaptan çıkan lokum keselim yemeye hazır afiyet olsun
Portakalı Lokum Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst