Portakal Topları Tanımı İçin Malzemeler
5 adet portakal
4 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
1 portakal rendesi
Üzeri için;
Hazır çikolata sosu
Portakal Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle portakalı soyup rondodan geçiriyoruz. Sonra teflon tavaya alıp içine irmik, şeker ve balı ekleyip katılaşana kadar pişiriyoruz.
On dakika kadar sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca elimize biraz alıp küçük toplar yapıyoruz.
Üzerine çikolata sosu döküp portakal rendesi ile süslüyoruz.
Çikolata sosunu dökmeden hindistan cevizinede bulayabilirsiniz size kalmış herkese afiyet olsun sıhhatle kalın.
Portakal Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet portakal
4 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal
1 portakal rendesi
Üzeri için;
Hazır çikolata sosu
Portakal Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle portakalı soyup rondodan geçiriyoruz. Sonra teflon tavaya alıp içine irmik, şeker ve balı ekleyip katılaşana kadar pişiriyoruz.
On dakika kadar sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca elimize biraz alıp küçük toplar yapıyoruz.
Üzerine çikolata sosu döküp portakal rendesi ile süslüyoruz.
Çikolata sosunu dökmeden hindistan cevizinede bulayabilirsiniz size kalmış herkese afiyet olsun sıhhatle kalın.
Portakal Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı