AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Soslu Ve Jöleli Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakal Soslu Ve Jöleli Kek Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
1,5 su bardağı tozşeker
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı süt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı sıvı yağ
3,5 buçuk su bardağı un (tepeleme)
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Sosu için
2 su bardağı portakal suyu
5 yemek kaşığı şeker
1 buçuk yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Üzerinin portakal jölesi için
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı su
1 buçuk yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı portakal kavuğu rendesi
İsteğe göre azcık zerdeçal (renk vermesi için)Olmasa da olur ben koymadım

Portakal Soslu Ve Jöleli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yapılışı (tarif resimdeki kalıp veya büyük kalıplar içindir. ).
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
Sıvı malzemeleri ekleyin.
Ardından unu ve kabartma tozunu vanilyayı eleyin yağlanmış kek kalıbına döküp 165 derece fansız fırında pişirin.
Sosu için malzemeleri tencereye alın bir taşım kaynatın soğutun.
Fırından çıkan ilk sıcağı çıkmış keke gezdirin.
Üzerinin jölesi için nişastayı yarım su bardağı suyla açın portakal suyu ve şekeri ekleyin pişirin.
Soğuyunca kekin üstüne dökün. Afiyet olsun
Portakal Soslu Ve Jöleli Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst