Portakal Soslu Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakal Soslu Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
750 gram tavuk göğsü
1 büyük uzunluk kuru soğan
2 tane kapya biber
1 tane portakalın suyu
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kimyon, kekik, köri

Portakal Soslu Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü çok büyük çok küçükte olmayacak formda küp küp doğruyoruz uygun bir tavaya tereyağımızı koyup eritiyoruz.
Yine küp biçiminde doğradığımız soğanlarımızı ve kapya biberlerimizi tereyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz.
Tavuklarımızı ekleyip ocağımızın altı açık formda kavuruyoruz düzgünce kavrulduktan sonra ağzını kapatıp biraz sulanmasını sağlıyoruz.
Tavuğumuz sulandıktan sonra salçamızı koyup karıştırıyoruz tekrar ağzını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz, baharatlarını da ekleyip karıştırıyoruz.
En son 1 tane portakalın suyunu sıktığımız portakal suyunu ekleyip bir taşım pişirip ocağımızın altını kapatıyoruz, afiyet olsun.
Portakal Soslu Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst