- Konu Yazar
- #1
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
1 portakal kabuğu rendesi
Sosu için;
2 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
Tart kekin üzeri için;
Muz
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın içine sütü ve sıvı yağı atıp, tekrar çırpın.
Daha sonra da katı gereçleri ekleyip, klasik bir kek hamuru hazırlayın. 180 derece fırında pişirin.
Sosu için; tencereye portakal suyunu şekeri ve nişastası alıp karıştırın.
Karışım hazır olduktan sonra ocağın altını açın. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sosumuz hazır.
Kek ılıdıktan sonra uygun bir tabağa zıt çevirin. Muzları dilimleyip, ortasına dizin.
Üzerine portakal sosunu döküp, buzdolabına kaldırın. En az 2 saat sonra yemeğe hazır hale gelecek. Afiyet olsun
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 buçuk su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
1 portakal kabuğu rendesi
Sosu için;
2 su bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Yarım çay bardağı toz şeker
Tart kekin üzeri için;
Muz
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce çırpın içine sütü ve sıvı yağı atıp, tekrar çırpın.
Daha sonra da katı gereçleri ekleyip, klasik bir kek hamuru hazırlayın. 180 derece fırında pişirin.
Sosu için; tencereye portakal suyunu şekeri ve nişastası alıp karıştırın.
Karışım hazır olduktan sonra ocağın altını açın. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra sosumuz hazır.
Kek ılıdıktan sonra uygun bir tabağa zıt çevirin. Muzları dilimleyip, ortasına dizin.
Üzerine portakal sosunu döküp, buzdolabına kaldırın. En az 2 saat sonra yemeğe hazır hale gelecek. Afiyet olsun
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı