Portakal Soslu Tart Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için ;
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Çok koyu kıvam aldırmayacak kadar un (1 su bardağı kadar)
Portakal sos için;
3-4 adet portakalın suyu
2 yemek kaşığı kadar nişasta
1 çay bardağı şeker
1 su bardak su

Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
Daha sonra sırasıyla süt sıvı yağ ekleyelim. Çırpmaya devam edelim.
Kalan gereçleri ekleyip keki tamamlayalım. Yağladığınız kek kalıbına dökün. 15 dk ( fırının özelliğine bağlı tabi) fırınınızda 160-170 derece pişirin.
Diğer taraftan sos kabınıza tüm gereçleri birleştirin ve ocakta daima karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında altını kapatın.
Tarttan çıkardığımız kekin üzerine hafif ılık olabilecek halde sosu gezdirin. Afiyet olsun
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst