- Konu Yazar
- #1
Portakal Soslu Somon Tanımı İçin Malzemeler
500 gram somon
Yarım limon
Yarım portakal
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 tutam biberiye
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Portakal Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limon ve portakalı sıkalım.
Somanların üzerine kürdan ile delikler açalım.
Kaya tuzu ile tuzlayalım.
Limon ve portakalın içine yağı ek edelim çırpalım güzelce.
Bir kaseye hepsini alıp, üzerine sosu döküp en az 45 dk marine edelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, somonları dizelim. Üzerine biberiyeleri ekleyip yağlı kağıt ile kapatalım.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında 30/35 dk pişirelim.
Portakal Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram somon
Yarım limon
Yarım portakal
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 tutam biberiye
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Portakal Soslu Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Limon ve portakalı sıkalım.
Somanların üzerine kürdan ile delikler açalım.
Kaya tuzu ile tuzlayalım.
Limon ve portakalın içine yağı ek edelim çırpalım güzelce.
Bir kaseye hepsini alıp, üzerine sosu döküp en az 45 dk marine edelim.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, somonları dizelim. Üzerine biberiyeleri ekleyip yağlı kağıt ile kapatalım.
200 derece evvelden ısıtılmış fırında 30/35 dk pişirelim.
Portakal Soslu Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı