AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Soslu Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakal Soslu Muhallebi Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Portakal sosu için materyaller;
4 su bardağı portakal
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta

Portakal Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle muhallebimizi yapalım bunun 1 litre sütü tenceremize alalım üzerine şeker nişasta ve unumuzu ekleyip ocağa alarak kaynayana kadar karıştıralım.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tereyağımızı ekleyerek tekrar karıştıralım ve kuplaramıza eşit biçimde dağıtalım. 2 parmak kadar hisse bırakalım ki portakal sosumuzu üzerine eklemek için.
Portakallarımızı sıkalım ve tenceremize alıp şeker ile nişastayı ek edip kaynayana kadar karıştıralım ve muhallebilerimizin üzerine dökelim.
Bu esnada dikkatli dökelim ki birbirine karışmasın önden muhallebiyi yapmamızın sebebi soğuması için soğuduktan sonra portakal sosunu döküyoruz ki birbirine karışmasın.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Portakal Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst