AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Soslu Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakal Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Sosu için
2 su bardağı portakal suyu
1 limon suyu (portakal ekşi ise gerek yok)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
2 yemek kaşık un
2 yemek kaşık nişasta
1 paket vanilya

Portakal Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce muhallebimizi yapalım.Bir tencerenin içerisine vanilya hariç tüm gereçleri koyup devamlı karıştırarak pişirelim.
Pişen muhallebiyi sunum kaselerine paylaştıralım.
Sosu için.Tüm materyalleri bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim.
Fokurdamaya başlayınca kaselerdeki muhallebinin üzerine yavaşça (çok üstten boşaltmayın) paylaştıralım.
İyice ılıyınca buzdolabında en az iki saat dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun ❤.
Portakal Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst