Portakal Soslu Kereviz Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk kereviz
1 adet kurusoğan
1 adet havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 portakal suyu
Tuz
Bekletmeyecekseniz patates de koyabilirsiniz
Ben bekleyen patatesi pek sevmediğim için koymadım
Portakal Soslu Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizi soyup doğrayalım.
Kararmaması için limonlu su içine bırakalım.
Bu ortada tencereye zeytinyağ doğranmış soğan ve havucu koyup kavuralım.
Hafif sebzelerin rengi değişince kerevizleri ekleyelim.
1 -2 cins karıştırdıktan sonra portakal suyunu ekleyelim.
1 su bardağı ek sıcak su ekleyelim (ihtiyaç halinde tekrar ekleyin).
Tuzunu atıp kapağını kapatalım.
Yaklaşık 25-30 dk pişen kereviz yemeğini öbür bir kaba alalım.
Üzerine varsa kereviz yapraklarından doğrayalım.
Bir iki kaşık zeytinyağı gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım.
Kereviz daha çok soğuk tüketilen bir yemek.
Lezzeti de dinlenince dahada ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.
1 orta uzunluk kereviz
1 adet kurusoğan
1 adet havuç
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 portakal suyu
Tuz
Bekletmeyecekseniz patates de koyabilirsiniz
Ben bekleyen patatesi pek sevmediğim için koymadım
Portakal Soslu Kereviz Tanımı Yapılışı
Kerevizi soyup doğrayalım.
Kararmaması için limonlu su içine bırakalım.
Bu ortada tencereye zeytinyağ doğranmış soğan ve havucu koyup kavuralım.
Hafif sebzelerin rengi değişince kerevizleri ekleyelim.
1 -2 cins karıştırdıktan sonra portakal suyunu ekleyelim.
1 su bardağı ek sıcak su ekleyelim (ihtiyaç halinde tekrar ekleyin).
Tuzunu atıp kapağını kapatalım.
Yaklaşık 25-30 dk pişen kereviz yemeğini öbür bir kaba alalım.
Üzerine varsa kereviz yapraklarından doğrayalım.
Bir iki kaşık zeytinyağı gezdirelim ve dinlenmeye bırakalım.
Kereviz daha çok soğuk tüketilen bir yemek.
Lezzeti de dinlenince dahada ortaya çıkıyor.
Afiyet olsun.