Portakal Soslu Etimek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakal Soslu Etimek Tanımı İçin Materyaller

Alt tabanı için;
1 paket etimek
Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket kremşanti
1 çay kaşığı margarin
Şerbet için;
1, 5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Portakal sosu için;
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası

Portakal Soslu Etimek Tanımı Yapılışı

Etimekleri borcama dizelim.
Evvel şerbetimizi hazırlayalım. Şekeri tencereye alıp karıştırarak orta ateşte karıştıralım. Eriyince bir bardak suyu dökelim bu etapta ağdalaşıcak kısık ateşe alıp ön dakika orta ara karıştırarak erimesini bekleyelim
Hazırlanan şerbeti etimeklerin üzerine dökelim.
Artık muhallebiyi hazırlayalım şeker ,un ve nişastayı tencereye alıp el çırpıcısıyla biraz karıştıralım.
Ocağın altını açıp sütümüzü de ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
Kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp bir çay kaşığı margarini koyup uygunca karıştıralım hafif ılıyınca bir poşet kremsantiyi boşaltıp krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Hazırlanan muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp yayalım. Artık bi tencereye iki bardak portakal suyunu ve başka gereçleri ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
Yoğunlaşan sosun altını kapatıp bir paket vanilin koyup karıştırmaya devam edelim ve soğumadan ince bir katman halinde muhallebimizin üzerine döküp süsleyelim işte bu kadar hem hafif hemde lezzetli tatlımız hazır afiyet olsun. .
 
Geri
Üst