AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Rüyası (Portakallı Kek)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı İçin Gereçler

Kek için:
5 yumurta
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişasta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kaparsam tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
Keki ıslatmak için :
2 su bardağı süt
Muhallebi için :
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
İsteğe nazaran bir paket krem şanti
Portakal sosu için :
2 portakal suyu
1 su bardağı su
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Süslemek için:
1 portakal
Antep fıstığı tozu

Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için; yumurta ve şeker uygunca köpürünceye kadar çırpılır sonra başka gereçler eklenir ve çırpılır.
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir birinci sıcağı çıkınca iki bardak sütle ıslatılır.
Muhallebisi için; tereyağı ve kremşanti hariç bütün materyaller kıvam alıncaya kadar pişirilir.
Kıvam alan muhallebinin içerisine tereyağ ve kremşanti eklenip bir 2 dakika daha kaynatılır muhallebimiz ılıyınca hazır olan kekimizin üzerine dökülür.
Portakal sosu için; bütün materyaller tencerede kıvam alıncaya kadar pişirilir ve soğuyan muhallebinin üzerine ılık biçimde dökülür üstü düzeltilir ve buzdolabında bir gece bekletilir.
Portakal Düşü (Portakallı Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst