AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Pelteli Borcam Pastası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Portakal Pelteli Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fincan su
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı şeker (Sütün içerisinde şekeri eritip, keki ıslatacağız)
Kekin üzeri için;
2 paket sade krem şanti
Portakal peltesi için;
3.5 su bardağı portakal suyu
3.5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker

Portakal Pelteli Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri güzelce köpürene kadar çırpıyoruz.
Çırptıktan sonra öbür materyalleri ekleyip, yağlanmış olan borcama döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dk pişiriyoruz.
Pişip, soğumuş olan kekimizin üzerini şekerli süt karışımımız ile ıslatıyoruz.
Hazırlamış olduğumuz krem şanti ile kekin üzerini kaplıyoruz.
Portakal peltesi yapmak için tüm materyalleri uygun tencereye alıp uygunca karıştırdıktan sonra ocağın altını açıyoruz.
Daha sonra göz göz mümküne kadar pişiriyoruz.
Pelte soğuduktan sonra krem şantili kekimizin üzerini döküp, kaplıyoruz. Deneyen herkese afiyet olsuunn.
Portakal Pelteli Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst