AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Pelteli Ayva Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Portakal Pelteli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
3 adet orta uzunluk ayva
6-7 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı hibiskus
Portakal kısmı için:
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı dolusu nişasta
Kenarları için:
100 gram labne peyniri
Süslemek için:
1 yemek kaşığı toz yeşil fıstık ,hindistan cevizi
6-7 adet kelebek ceviz

Portakal Pelteli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvayı ikiye bölelim, kabuklarını soyalım ortasını yavaşça oyalım.
Düz bir tencereye kabuklarını, ayva çekirdeklerini, karanfilleri, çubuk tarçını koyalım.
Üzerine yıkayıp limon suda beklettiğimiz ayvaları koyalım, suyu ekleyelim.
Fokurdayınca 15 dk sonra şekeri üzerlerine dökelim 15 dk sonra hibiskusu ve limon suyu da ek edelim ayvaları pişene kısık ateşte denetim ederek 35-40 dk pişirelim.
Pişen ayvaları servis tabağına alalım soğusun, öbür tarafta portakallı kısmım koyu kıvam alana kadar pişirelim.
5 dk soğuduktan sonra soğuyan ayvaların çukur yerlerine dolduralım, 10 dk soğuduktan sonra labne peyniri pasta pompasına koyarak kenarlarına kontur çekelim.
Üzerini fıstık hindistan cevizi, kelebek ceviz ile süsleyelim afiyet olsun.
Portakal Pelteli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst