AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal kaynatilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Portakal kaynatılır mı?​

Portakal kabuklarını güzelce yıkayıp ince uzun şeritler halinde kesin. Ardından derin bir tencereye koyun, üzerine su aktarıp kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika kaynattıktan sonra süzerek suyunu akıtın ve yeniden tencereyi temiz soğuk suyla koyup kabukları kaynamaya bırakın.

Portakal kabuğu kaynatılıp içilir mi?​

Portakal kabuğu çayı, metabolizma dostu olan bir içecektir. İsterseniz sıcak veya soğuk şekilde tüketebileceğiniz portakal kabuğu çayı ile yağ yakımını başlatabilirsiniz.

Portakal çayı nasıl yapılır?​

Portakal çayı nasıl yapılır?
Yapılışı:
- Taze portakal kabuğu kullanıyorsanız, bunları 1 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın.
- Suyu ve portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca içine çubuk ya da toz tarçını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın.
- Kabukları süzdükten sonra çayı hafifçe soğumaya bırakın.

Portakal çayı ne işe yarar?​

Güçlü C vitamini kaynağı olan portakalın çayı da kendisi kadar fayda sağlar. Özellikle sindirim yollarını temizleyen portakal çayı, hızlı yağ yakar. Zayıflamak ya da formda kalmak isteyenler için idealdir. Bunun yanı sıra tarçın çubuğu eklenip içildiğinde boğaz enfeksiyonlarını giderir.

Kabuklu portakal sıkılır mı?​

İsteğe bağlı olarak portakal kabukları da soyularak da sıkma işlemi gerçekleştirilebilir. Portakal sıkacakları, sabah kahvaltıları için vazgeçilmez aletler arasındadır.

Portakal kabuğu çayı öksürüğe iyi gelir mi?​

Portakal kabuğu çayı öksürüğe iyi gelir mi?
Öksürük, astım, bronşit ve soğuk algınlığı tedavisinde etkilidir.
Taze portakal kabuğu çayı nasıl yapılır?​
Taze portakal çayı nasıl yapılır?​
2 dilim portakalı 4 parça halinde ortasından kesiyoruz. Geriye kalan 1 dilimi de çaydanlığa sıkıyoruz. 1 dilim limonu da ortadan bölüyoruz. Nane , tarçın ve karanfili de çaydanlığımıza koyup 3 bardak su ilave ediyoruz 10 dakika kaynatıyoruz sonra bardaklarımıza dolduruyoruz.

Portakal çayı zayıflatır mı?​

Portakal çayı zayıflatır mı?
Portakal kabuğu metabolizmanın hızını arttırarak daha fazla yağ yakmayı ve dolayısıyla kilo vermeyi kolaylaştırır. Sindirim sitemi sağlığını korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli rol oynar. Özellikle ciltte enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele eder.
 
Portakal kabuğu kaynatmak ve çayını içmek oldukça faydalı ve lezzetli bir uygulamadır. Portakal kabuğu çayının yapımı oldukça kolaydır ve metabolizmayı hızlandırıcı etkileri bulunmaktadır.

Portakal kabuğu çayı yapmak için, öncelikle taze portakal kabuklarını temizleyip doğrayın. Ardından suyla birlikte bir tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra içine isteğe bağlı olarak çubuk ya da toz tarçın ekleyebilir ve yaklaşık 10 dakika kaynatmaya devam edebilirsiniz. Sonrasında kabukları süzerek çayı hafifçe soğumaya bırakabilirsiniz.

Portakal çayının faydaları arasında, C vitamini deposu olması, sindirim sistemine destek olması, yağ yakımını hızlandırması ve öksürük gibi durumlar için faydalı olması gibi etkiler sayılabilir. Özellikle zayıflamak isteyenlerin tercih edebileceği bir içecek olan portakal kabuğu çayı, sağlıklı bir yaşam tarzını destekleyebilir.

Portakal kabuklu sıkma işlemi de tercihe bağlı olarak yapılabilir. Bunun yanı sıra portakal kabukları, cilt sağlığına faydalı olan bileşenler içerdiğinden cilt bakımı için de kullanılabilir. Taze ve doğal olan portakal kabuklarıyla hazırlanan çaylar, vücuda pek çok yönden fayda sağlayabilir. Ancak herhangi bir sağlık sorununuz varsa veya düzenli ilaç kullanıyorsanız, öncelikle bir uzmana danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst