AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Kabuklu Ve Safranlı Pilav Tarifi Resimli

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakal Kabuklu Ve Safranlı Pilav nasıl yapılır
Portakallı Safranlı Pilav yapılışı

Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Malzemeleri
1 su bardağı basmati pirinc
2 su bardağı tavuk suyu (2 tavuksu tablet ile hazırlanmış)
1 corba kaşığı ince kıyılmış portakal kabuğu
2 corba kaşığı kuru uzum
12 tatlı kaşığı safran
2 corba kaşığı sıvıyağ

imagesportakalkabukluvesafranlipilavtarifiresimli5ad40c0d6f925

Portakal Kabuklu ve Safranlı Pilav Tarifi

Tavuk suyunu, safran ve portakal kabukları ile kaynatıp, 2 saat kadar dinlendirin Boylece portakal kabuğunun kokusu tavuk suyuna iyice siner Daha sonra suzup bir kenara bırakın

Tencerede sıvıyağı kızdırıp icine pirinci atın, 1 dakika kadar kavurun Uzerine tavuk suyunu ve kuru uzumleri ekleyin Hafif ateşte pişmeye bırakın Suyunu cekip pişme indirin ve dinlenmeye bırakın
 
Geri
Üst