AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portakal Kabuklu Revani

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Portakal Kabuklu Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Bardak ölçüsü 200 ml
Kare büyük uzunluk borcam tepsi
Şerbet için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Portakal Kabuklu Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce Şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp 10 dk kaynatalım. Limon suyunu ek edip, bir kaç taşım kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Keki için; Karıştırma kabına yumurta portakal kabuğu rendesi ve şekeri koyup, köpük köpük olana kadar çırpalım.
Sonra sıvı materyalleri sırayla döküp, çırpalım.
Kuru materyalleri de ek edip karıştırdıktan sonra yağlanmış büyük kare borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim, keki dilimleyelim.
Kekin birinci sıcağı geçtikten sonra soğumuş şerbeti kepçe ile her yanına eşit formda dökelim.
Üzerine streçfilm kapatıp bir kaç saat bekletelim.
Akşamdan yapıp sabaha şerbetini daha hoş çekiyor.
Şerbeti büsbütün çektikten sonra üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis yapalım. Deneyeceklere afiyet olsun.
Kalınlığı 2 parmak yüksekliğinde oldu şerbetinide çok hoş çekmişti. 16 dilimlik bir tatlı oldu Şerbeti döktükten sonra mutlaka streçfilmle kapatın. Böylelikle şerbeti hem daha çabuk, hemde her yeri eşit formda çekiyor.
Portakal Kabuklu Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst