- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 206.442
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Portakal kabuğu yenirse ne olur?
A ve C vitamini için çok iyi bir kaynaktır portakal kabuğu. Bu iki vitamin soğuk algınlığına neden olan mikroplara karşı vücudun korunmasını sağlar. Portakal kabuğu içerdiği C vitamini sayesinde bünyeyi güçlendirir ve kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatır.Narenciye kabuklarından neler yapılır?
Narenciye Kabukları İle Yapılabilecek 11 Şey
Narenciye kabukları nasıl tüketilir?
Ancak portakalı doğal haliyle tüketmek, suyu ya da reçelinden çok daha sağlıklıdır. Ayrıca portakal kabuğu da çok faydalıdır. Portakal kabuğu keklere, tatlılara ve soslara lezzet katmasının yanında çay olarak da tüketilebilir.Turunçgil kabuğu nasıl kullanılır?
Çiçeklerinden daha farklı bir koku taşıyan turunç kabuğunun aromatik kokusu yemeklere tat vermek için kullanılır. Genelde kabukları rendelenerek yardımcı malzeme olarak tarifleri süsler ya da özel tariflerin ana malzemesi olarak masalara gelir.
Portakal kabuğu yenilebilir olmasına rağmen, ne içi kadar çok tatlıdır ne de çok suludur. Ayrıca organik olanı yenilmediği sürece sindirimi de zor olabilir. Portakalın kabuğunu tüketirseniz, oldukça yüksek besin değerinden yararlanabilirsiniz.
Portakal neden dokunur?
Asit oranı yüksek bir meyve olduğundan portakalın mide yanmasına sebep olması da mümkün, özellikle de midesinde zaten sorun olan insanlarda. Örneğin reflüsü olan kişilerde çok fazla portakal yemek mide yanmasına veya kusmaya sebep olabilir.