- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Portakal kabuğu şekerlemesi nerede kullanılır?
Portakalların içini yedikçe kabuklarını buzdolabında biriktiriyorum. Sonra mutfakta başka işlerle uğraşırken bir taraftan da şekerleme hazırlıyorum. Şekerlemelerin bazılarını doğrayıp, tatlılarda, keklerde, kurabiyelerde kullanıyorum. Bazılarını çikolataya batırıp tüketiyoruz.Kurutulmuş portakal kabuğu ile neler yapılır?
Portakal Kabuğunun Bir An Önce Keşfedilmesi Gereken 9 Farklı Kullanımı
Portakal kabuğu şekerlemesi nasıl saklanır?
Kullandıktan sonra, kalan şekerlemenin üzerini, tekrar şeker ile kaplayın ve buzdolabında saklamaya devam edin.
- Hem püre gibi, hem ince dilimler halinde hazırlarsanız ikisini ayrı kavanozlarda saklayın.
- Siz portakal kabuğu miktarını dilediğiniz kadar azaltıp, çoğaltabilirsiniz.
Portakal kabuğu nerede kurutulur?
Portakal kabuğu kurutma Portakal kabuklarınızı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra eğer imkanınız varsa güneş alan bir yerde kurumaya bırakabilirsiniz.Kurutulmuş portakal nerelerde kullanılır?
En bilineni bitki çaylarınızda kullanabilirsiniz. Enfes bir aroma katıyor. Bir kısmını robottan geçirip toz haline getirerek kek ve kurabiyelerinize aroma vermesi için ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde toz haline getirdiğiniz kuru meyveleri soğuk veya sıcak içeceklerinize de ilave edebilirsiniz.
Portakalın acısı nasıl alınır?
Acılık giderme işlemi genellikle kabukların haşlanmasını takiben, birkaç gün suda bekletilmesiyle gerçekleştirilmektedir. Böylece acılık maddelerinin bir kısmı kabuktan uzaklaştırılırken bir kısmı kalmakta ve ürünün tipik lezzetini oluşturmaktadır.
Portakal suyunun acısı nasıl geçer?
(Limonin A, D dilakton) dönüşür. Bu dönüşüm aynı zamanda portakal suyuna ısıl işlem uygulanınca da meydana gelir. gözlemlendi. Elde edilen bu bulgulara göre portakal suyunda amberlite reçinesi kullanılarak limonin acılığının azaltıldığı sonucuna varıldı.Portakal kabuğu yaza nasıl saklanır?
Portakalın Ve Kabuğunun Saklanması (Buzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanan portakalların kabuklarını rendeliyoruz.
- Elinizden geldiğince beyaz kısımlarını almayın acı oluyor.
- Rendelenen kabukların üzerine şeker ekleyip biraz bekleyin.
- Karıştırıp poşete veya küçük kutucuklara doldurduktan sonra buzluğa atın.
Kek için portakal kabuğu nasıl saklanır?