- Konu Yazar
- #1
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı İçin Materyaller
3 adet portakal kabuğu
Kabukları haşlamak için sıcak su
2 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
5-6 damla limonun suyu
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı
Portakalları 5 dakika kadar karbonatlı yahut sirkeli suda bekletin.
Durulanan portakalları dilim halinde çizerek soyun. Şayet iç beyaz kısımları çok kalın ise bıçak yardımıyla temizleyin.
Kabukları tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğrayın.
Tencereye alın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
Kaynayan kabukları süzün ve soğuması için bir kenara alın.
Öbür bir tencerede su, portakal suyu, şeker yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Limon suyunu ek edin.
Soğuyan portakal kabuklarını da ekleyip denetimli formda portakal kabukları şeffaflaşıp suyu koyulana kadar kısık ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatmadan sıcak sıcak kavanozlayın ve kavanozları aykırı çevirip dinlenmeye bırakın.
3 adet portakal kabuğu
Kabukları haşlamak için sıcak su
2 su bardağı toz şeker
1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı su
5-6 damla limonun suyu
Portakal Kabuğu Reçeli Tanımı Yapılışı
Portakalları 5 dakika kadar karbonatlı yahut sirkeli suda bekletin.
Durulanan portakalları dilim halinde çizerek soyun. Şayet iç beyaz kısımları çok kalın ise bıçak yardımıyla temizleyin.
Kabukları tavla zarı büyüklüğünde ufak ufak doğrayın.
Tencereye alın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kaynatın.
Kaynayan kabukları süzün ve soğuması için bir kenara alın.
Öbür bir tencerede su, portakal suyu, şeker yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın.
Limon suyunu ek edin.
Soğuyan portakal kabuklarını da ekleyip denetimli formda portakal kabukları şeffaflaşıp suyu koyulana kadar kısık ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatmadan sıcak sıcak kavanozlayın ve kavanozları aykırı çevirip dinlenmeye bırakın.