AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Portagenin amaci nedir?

Editör

Yeni Üye

Portagenin amacı nedir?​

Portage nedir? Portage altı yaşa kadar normal gelişim gösteren, risk altında olan, tanısı konmuş, özel eğitime gereksinimi olan ve korunmaya gereksinim duyan çocukların gelişimlerini desteklemeye yönelik olarak, aileler için hazırlanmış, ev ziyaretleriyle gerçekleştirilen bir programdır.

Portaque gelişim envanteri nedir?​

PORTAGE GELİŞİM ÖLÇEĞİ: 0-6 yaş çocuklarının gelişimini değerlendiren Bebek Uyarımı, Sosyal, Dil, Özbakım, Bilişsel ve Fiziksel gelişim bölümlerinden oluşan renk kodlaması olan ölçektir. Amerikan Modeline göre ölçekte toplam 580 tane madde mevcuttur.
Portage nasıl çalışır?​
Uzman kişi tarafından belli sıklıklarla kontrol edilmesi ve hedeflerin her seferinde artarak ilerlemesinin hedeflendiği bir çalışma şeklidir. 0 – 6 yaş arası çocukları bebek uyarımı, sosyal gelişim, dil gelişimi, bilişsel gelişim, öz bakım ve fiziksel gelişim açısından test edilir.

Küçük Adımlar Eğitim Programı Nedir?​

Küçük Adımlar Eğitim Programı Nedir?
Küçük Adımlar Erken Eğitim Programı, gelişimsel geriliği olan 0-4 yaş arası çocuklar ve ailelerine yönelik erken çocukluk dönemi eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş eve dayalı bir erken eğitim programıdır.

Gesell gelişim Figürleri Testi nasıl yapılır?​

Gesell gelişim Figürleri Testi nasıl yapılır?
Bunun için test üzerinde bulunan mevcut kartlar, çizimleri tamamlaması için çocuklara verilir. Ve burada motor becerisi, algılama ve inceleme gibi değerleri kullanarak, çocuklar şekilleri çizmeye başlar. Bu çizimler sonrasında, test edilmek üzere siteye yüklenir. Ardından bir değerlendirme sonucu alınır.

Portage gelişimsel testi nedir?​

Portage Erken Eğitim envanteri 0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel olarak yaşına uygun becerilere sahip olup olmadığını tespit etmek için kullanılmaktadır.

Gedep nedir?​

GEDEP nedir? Gelişimsel Destek Programı; 0-36 ay yaş grubundaki temelde normal gelişim gösteren tüm bebek ve çocukların, özelde ise gelişimsel gerilik gösteren, gelişimsel gerilik gösterme riski olan bebek ve çocukların tüm gelişimsel alanlarda desteklenmesine yönelik hazırlanmış bir programdır.

Portage'nin amacı, 0-6 yaş arası çocukların gelişimlerini desteklemek, özel eğitim ihtiyacı olan çocukları ve ailelerini desteklemek ve korumak için ev ziyaretleriyle gerçekleştirilen bir programdır. Bu program, normal gelişim gösteren, risk altında olan, tanısı konmuş ve korunmaya gereksinim duyan çocuklar için hazırlanmıştır.

Portage Gelişim Envanteri ise 0-6 yaş arası çocukların gelişimini değerlendiren bir ölçektir. Bebek Uyarımı, Sosyal, Dil, Özbakım, Bilişsel ve Fiziksel gelişim bölümlerinden oluşan renk kodlaması olan bu envanter, Amerikan Modeline göre toplam 580 tane maddeden oluşmaktadır.

Portage'nin çalışma şekli, uzman kişi tarafından belirli aralıklarla kontrol edilmesini içerir. Hedefler her seferinde artarak ilerlemesi hedeflenir. 0-6 yaş arası çocuklar bebek uyarımı, sosyal gelişim, dil gelişimi, bilişsel gelişim, öz bakım ve fiziksel gelişim açısından test edilir.

Portage Erken Eğitim Envanteri ise 0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel olarak yaşlarına uygun becerilere sahip olup olmadıklarını tespit etmek amacıyla kullanılan bir testtir.

Gedep (Gelişimsel Destek Programı), 0-36 ay yaş grubundaki çocukların normal gelişim gösterenlerinin yanı sıra gelişimsel gerilik gösteren ya da bu risk altında olan çocukların gelişimsel alanlarda desteklenmesini amaçlayan bir programdır. Bu program, genel olarak tüm çocukların gelişimini desteklemeyi hedefler.

Geri