AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Porsiyonluk Turta (Elmalı, Cevizli)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Porsiyonluk Turta (Elmalı, Cevizli) Tarifi İcin Malzemeler Tart hamuru icin:


*125 gr tereyağı
*1 yumurta
*Yarım su bardağından az fazla toz şeker
*Yarım paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un (2 su bardağı)

Elmalı ici icin:


*4 adet elma
*2,5 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tarcın
*1 su bardağı dovulmuş ceviz

Uzeri icin:


*Pudra şekeri

Porsiyonluk Turta (Elmalı, Cevizli) Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları soyup rendeledikten sonra ocağa alalım
*Tarcını şekeri ve cevizleri ekleyip pişirelim
*Suyunu cekip piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım
*Tart Hamurunun Hazırlanışı: Tereyağını şekeri ve yumurtayı bir kaba alıp elimizle iyice karıştıralım
*Kabartma tozunu ve unu da yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim Ve hamuru 10 dk dinlenmeye bırakalım
*Hamur dinlendikten sonra portakal buyukluğunde bir parca koparıp kenara ayıralım (Turtanın ustunu kapatmak icin)
*Kalan hamuru muffin kalıbının sayısı kadar eşit parcalara bolelim (Ben 12 parcaya boldum)
*Bolduğumuz parcaları teker teker acıp yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirelim
*İclerine elmalı harcımızdan ekleyelim
*Kenara ayırdığımız portakal buyukluğundeki hamuru alıp tekrar muffin kalıbımızın sayısınca bolelim ve şekil verip turtaların ustunu kapatalım
*180 derece ısınmış fırında uzeri kızarana kadar pişirelim (Yaklaşık 2025 dk)
*Fırından cıkıp soğuyan turtaların uzerlerine pudra şekeri dokup servis edelim
 
Geri
Üst