AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Porsiyonluk Nefis Mantar Graten

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Porsiyonluk Nefis Mantar Graten Tanımı İçin Malzemeler
1 adet soğan
500g mantar
2 yeşil biber
2 kırmızı kapya biber
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Beşamel sos için :
2 yemek kaşığı un (Normal dolu)
2 yemek kaşığı tereyağ
500ml süt
Üzerine :
Kaşar rende

Porsiyonluk Nefis Mantar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Zeytinyağda soğan sotelenir. Biberler eklenir onlarda 1 dakika kadar sotelenir. Mantarları ve baharatlarını ekleyelim, suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavuralım.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir un eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur süt ek edilip süratlice çırpılır.
Biraz tuz ve karabiber eklenir. Güveç kaselerine mantarlı harç hisse edilir üzerine beşamel sos ve kaşar peyniri serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında 220 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Porsiyonluk Nefis Mantar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst