AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Porsiyonluk Limonlu Chesscake

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Porsiyonluk Limonlu Chesscake Tanımı İçin Gereçler

Taban İçin
1,5 paket eti burçak bisküvi
50 gram eritilmiş tereyağ
Kreması İçin
400 gr süzülmüş labne
200 gram sıvı krema
2 y emek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 su bardağı şeker
Sosu İçin
4 limon suyu
6 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Birkaç damla besin boyası yada çay kaşığı ucuyla toz zerdeçal (Ben besin boyası kullandım)

Porsiyonluk Limonlu Chesscake Tanımı Yapılışı

Öncelikle bisküvileri rondodan geçirelim. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp yeterlice karıştıralım.
Kalıplarımızın tabanına azar paylaştıralım. Uygun bardak varsa bastıralım yoksa parmağınızla yapabilirsiniz. Bu formda yarım saat buzdolabında bekletelim.
Kreması için labne ve yumurtayı çırpalım öbür malzemeleride ekletip çırpmaya devam edelim.
Dolaptan çıkardığımız kaplara bisküvilerin üzerine krema karışımını paylaştıralım.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika denetimli pişirelim. Fırının içine içi şu dolu kase koyalım çatlamaması için.
Piştikten sonra fırının içinde 20 dakika daha kalması gerekiyor. Krema şişiyor zira o biçimde tekrar sönüyor.
Sosu için tüm gereçleri ocağa alıp pişirelim kaynamaya başladıktan ocaktan alalım ılıyan kekin üzerine paylaştıralım.
1 gece dolapta kalıbından çıkarmadan dinlenmesi gerekiyor. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst