AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin (İsteğe nazaran 1 paket yahut katılmayabilir)
Göz kararı limon suyu
Göz kararı kuru üzüm

Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri kabarcıklar oluşana kadar çırpın (Ne kadar fazla kabarcık o kadar âlâ kabarma )
Sonrasında süt ve yağı ekleyip, tekrar güzelce çırpalım.
Homojen kıvama gelince un, kabartma tozu ve karbonatı birebir anda ekleyip üzerine de göz kararı limon gezdirip, karıştıralım.
Sonrasında vanilin ekleyip, tekrar karıştıralım (Karbonat + limon birleşimi kekin kabarmasına vesile oluyor)
Önceden ısınmış 175 derecelik fırında ortalama 25-30 dk bekletiyoruz.
Fırından almadan evvel kürdan yahut çatal yardımıyla kekin pişme durumuna bakıyoruz duruma nazaran fırından alıyoruz.
İstediğimiz kalıp ile keki kesip servis ediyoruz (Ben fincan yardımıyla porsiyonladım) Afiyet olsun
Porsiyonluk Kuru Üzümlü Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst