AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için
3 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Beşamel sos için
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ
2 yemek kaşığı un
500 ml süt
Karabiber
Tuz
Ispanaklı harç için
Yarım kg ıspanak
1 kuru soğan
1 küp şeker
1 çay kaşığı tuz

Porsiyonluk Ispanaklı Kiş Tanımı Yapılışı

Hamur için tüm materyaller yoğrulur ve buzdolabına dinlenmeye alınır (30dk)
Soğanlar küp küp kesilir zeytinyağı ile kavrulur.
Üzerine ince ince kesilen ıspanaklar eklenir ve kavrulur.
Tuz ve küp şeker atılarak suyu çekene kadar kavrulur.
Beşamel sos için tereyağı eritilir.
Üzerine un eklenir topak topak olana kadar karıştırılır. Yavaşça süt eklenir ve kıvam alınca karabiber tuz ve muskat rendesi (isteğe bağlı) eklenir.
Beşamel sosun 2/3ü ıspanağa eklenir karıştırılır.
Dolaptaki hamur 22-23 cmlik çember kalıba yahut benim üzere muffin kalıbına alınır (katı yağ ile kalıbı yağlayın) ve biçim verlir.
Çatalla delikler açılır. Şayet tek bir kalıpta yapacaksanız ortası şişmesin diye evvel yağlı kağıt koyup üstüne yük koyabilirsiniz (nohut gibi)
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilir.
Daha sonra ıspanaklı harç üzerine dökülür.
Kalan beşamel sos da eklenerek 200 dereceye getirilen fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından almaya yakın kaşar serpilir ve eriyince fırından alınır soğuyunca bir bıçak yardımıyla kenardan kaldırılarak kalıptan ayrılır
 
Geri
Üst