AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Porsiyonluk guvecte neler yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Porsiyonluk güveçte neler yapılır?​

Sebzeli Kuşbaşı Etli Güveç (Videolu) 4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme.
Guvecte Ne Pisirsem?
Tavuk Güveç Tarifi.
Ana yemek ne olabilir?
En Fazla 30 Dakikada Pişen 20 Pratik Ana Yemek Tarifi

Basit ne yemek yapsam?​

Akşama Ne Pişirsem Diye Düşünenlere 24 Pratik Yemek Tarifi
Küçük güveç kaplarında yemek nasıl yapılır?
Fırında Küçük Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kırmızı et ince ince doğranarak düdüklüde kavrulur.
- Üzerini geçecek şekilde su koyularak düdüklü tencerenin kapağı kapatılır.
- İçerisine kuru soğanlar küp küp doğranarak etle beraber kavrulur.
- Patates ve patlıcan yıkanıp küp şeklinde doğranarak yağda ön kızartma yapılır.
Porsiyonluk güveç nasıl kullanılır?
Fırından çıktıktan sonra ise:
- Tencere, tepsi ya da porsiyonluk güveç ilk kullanımı bilgileri sadece yağlama işlemiyle sınırlı değil.
- Fırında ısınan güveçleri dikkatli şekilde kalın bir havluyla tutup ocak üzerine alın.
- Tamamen soğuyana kadar güveçleri açık havada bırakın.

Evde en güzel güveç nasıl yapılır?​

Kuzu kaburgaları büyük bir güveç kabı içerisinde kavrulmaya alınır. Suyunu çekene kadar beklenir ve soğan, sarımsak doğranıp konur ve karıştırılır. Sonra tüm malzemeler ilave edilerek biraz daha kavrulur. En son defneyaprağı, karabiber ve tereyağı konarak üzerine sıcak su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
Ilk defa güveç nasıl kullanılır?
Topraktan yapılan güveç tenceresi ilk kullanım için öncelikle güveç içini yağlamanız gerekir. Yağlama aşaması için yemeklik sıvı yağ kullanabilirsiniz. Güveç içine 1 çay bardağı kadar sıvı yağ dökün ve ardından bir fırça yardımıyla tüm yağı güveç yüzeyine yedirin. İç ve dış yüzeyini tamamen yağlayın.
Ana yemek nasıl olmalı?
Sofraya koyulacak yemek sayısı ile orantılı sayıda çatal bıçak olmalı.
- Ana yemek çatalı: Tabağın soluna, tabaktan 1 parmak uzaklığa, sivri tarafı havaya kalkık biçimde konur.
- Ana yemek bıçağı: Tabağın sağına, tabaktan bir parmak uzaklıkta, bıçağın keskin tarafı içe bakacak şekilde konur.

Akşama ne yemek yapsam etsiz?​

Kırmızı Etten Uzak Duranlara Nefis Sofralar Hazırlatacak 12 Etsiz Ana Yemek Tarifi
Evde en kolay ne yapılır?
Evde Yapılacak Kolay Yemek Tarifleri
- 1) Zencefilli sebze çorbası
- 2) Annemin bal kabağı çorbası
- 3) Brokoli mücveri.
- 4) Bal kabağı sinkonta.
- 5) Yeşil mercimek yemeği.
- 6) Fırında lor peynirli pazı dolması
- 7) Limon soslu tavuk.
- 8) Güveçte kuru fasulye.
Küçük güveç kabı ilk kez nasıl kullanılır?

Yeni güveç nasıl fırınlanır?​

Tek bir noktası bile kuru kalmayacak şekilde güzelce yağladığınız güveci, içi boş bir şekilde önceden en az 180 derecede ısıtmaya başladığınız fırına yerleştirin ve bu şekilde yaklaşık 1 saat pişirin.
Ilk alınan çömlek nasıl kullanılır?
 
Geri
Üst