AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

POMEM egitiminde cep telefonu serbest mi?

Editör

Yeni Üye

POMEM eğitiminde cep telefonu serbest mi?​

1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır. 6- Adayların saat ve alyans hariç her türlü takı ve aksesuarları getirmeleri ve takmaları yasaktır.

POMEM 10 katı kural nedir?​

POMEM 10 katı kural nedir?
POMEM 10 KATI KURALI Yeni değişiklikle artık en yüksek puandan başlanarak alım sayına göre 10 katı aday çağrılacak. Yeni yönetmelikteki bu değişiklik neticesinde KPSS puanın etkisini arttırmış oldu.

POMEM eğitiminde izin var mı?​

MADDE 24 – (1) Öğretim elemanları POMEM çalışma takviminde belirlenen sömestr tatillerinde izinli sayılırlar. Ancak, POMEM Müdürü tatil günlerinde dahi ihtiyaç duyacağı öğretim elemanlarını çağırarak görev verebilir. Çeşitli araştırma, inceleme ve çalıştırmalar yaptırabilir.

Polis okulunda dersten kalınca ne olur?​

Polis okulunda dersten kalınca ne olur?
Ek sınav sonucunda başarısız olan ve o derslerden kalan öğrencilerden önceki sınıflarda yıl kaybı olan öğrenciler ile eğitim öğretimine ara verilen ve bu süre sonunda tekrar başarısız olan öğrencilerin yüksekokuldan ilişikleri kesilir.

Polis okulunda tuşlu telefon serbest mi?​

Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı ve her türlü kameralı telefonlar), dizüstü/tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

POMEM öğrencileri maaş alıyor mu?​

POMEM öğrencileri maaş alıyor mu?
POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir. 22. dönemde de Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerine 430 TL aylık ücret ödenecektir. Öğrenciler, ancak intibak sonrasında maaşlarını alma hakkına sahiptirler.

Gözlüklü olan polis olabilir mi?​

POMEM okullarına girmek için gözlük kullanımı sınırlı bir şekilde kabul edilmektedir. Bu konu polislik okulları için hazırlanan sağlık şartlarını belirleyen yönetmelikte açıkça belirtilmiştir. Ancak okula girdikten sonra göz numarasının bozulması sonucunda herhangi bir sorun ortaya çıkmayacaktır.

POMEM Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?​

POMEM Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?
POMEM giriş puanı nasıl hesaplanır? Adayın KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’de, mülakatta ve fiziki yeterlilikteki puan yüksekliği esas alınır.

27 Dönem POMEM eğitim süresi kısaldı mı?​

Eğer 27. Dönem POMEM eğitim sürelerinde bir değişiklik olmazsa, POMEM eğitimleri 22 Haziran 2022 tarihinde tamamlanacak.

POMEM den mezun olduktan sonra ne oluyor?​

POMEM den mezun olduktan sonra ne oluyor?
Her sene belirli sayıda öğrenci kabul eden POMEM’ler, polis memuru yetiştirmek için eğitim veren merkezlerdir. Buradan başarılı bir şekilde mezun olan eğitim almış adaylar polis memuru olarak görevlerini icra etmektedirler.

Polis meslek yüksek okulunda maaş veriliyor mu?​

PMYO, ön lisans niteliğinde bir eğitim verir. Başvuruda bulunan öğrenciler KYK’dan burs veya kredi alabilme hakkına sahiptir. Bunun dışında öğrenciler eğitim gördükleri süre zarfında aylık 304 TL ödeme almaktadır. Alınan ücret miktarı, öğrencinin devresine göre farklılaşabilir.

Polis Okulu Yatılı mı?​

Polis Okulu Yatılı mı?
PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

Polis okulunda neler yasak?​

– Öncelikle adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü akıllı cep telefon ve saat (belirtilen özeliklerin dışındaki tuşlu cep telefonu getirilebilir.), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları (elektrikli tıraş makinesi hariç) okula getirmeleri yasaktır.

Polis okulu hangi illerde var?​

Polis okulu hangi illerde var?
İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

POMEM intibak eğitimi ne kadar sürer?​

İntibak eğitimleri yaklaşık olarak 2 hafta süresince devam eder ve son haftanın pazar günü sonlanır.

POMEM eğitiminde cep telefonu serbest değildir. Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu, dizüstü veya tablet bilgisayarı gibi elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır. Benzer şekilde, saat ve alyans dışında her türlü takı ve aksesuarı getirip takmaları da yasaktır.

POMEM'e girişte uygulanan 10 katı kuralı ise şöyle işler: Artık en yüksek puandan başlayarak alım sayısına göre 10 katı aday çağrılacaktır. Bu değişiklikle KPSS puanının etkisi artırılmıştır.

POMEM eğitiminde izinler konusunda, öğretim elemanları çalışma takviminde belirlenen sömestr tatillerinde izinli sayılırlar. Ancak POMEM Müdürü, tatil günlerinde dahi ihtiyaç duyacağı öğretim elemanlarını çağırarak görev verebilir ve çeşitli araştırma, inceleme ve çalıştırmalar yaptırabilir.

POMEM öğrencileri maaş alır mı sorusuna ise evet, POMEM bünyesinde öğrenim gören öğrencilere aylık 430 TL harçlık verilmektedir. Ancak öğrenciler, intibak sonrasında maaşlarını almaya hak kazanırlar.

Gözlüklü olanlar polis olabilir mi konusunda, POMEM okullarına girişte gözlük kullanımı belirli şartlarda kabul edilir. Ancak okula girdikten sonra göz numarasının değişmesi bir sorun teşkil etmez.

POMEM Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır sorusuna yanıt olarak, adayın KPSS puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25'i ve mülakat sınavı puanının %50'sinin toplamı, başarı puanını oluşturur. Eşitlik durumunda KPSS, mülakat ve fiziki yeterlilik puanlarına bakılarak sıralama yapılır.

27. Dönem POMEM eğitim süresinde değişiklik olmazsa, eğitimlerin 22 Haziran 2022 tarihinde tamamlanması beklenmektedir. POMEM mezunlarının ise polis memuru olarak görevlerini icra ettikleri bilinmektedir.

PMYO'da (Polis Meslek Yüksek Okulu) eğitim gören öğrencilere aylık 304 TL ödeme yapılmaktadır. Ayrıca, öğrenciler KYK'dan burs veya kredi alabilme hakkına sahiptirler.

Polis okullarında yasaklar arasında, akıllı cep telefonları, saatler, elektronik cihazlar ve belirli takı ve aksesuarlar getirip takmak yasaktır.

Polis okullarının bulunduğu iller arasında İstanbul(Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Çankırı, Amasya(Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya(Ereğli) gibi toplamda 36 okul vardır.

Son olarak, POMEM intibak eğitimleri yaklaşık olarak 2 hafta sürer ve son haftanın pazar günü tamamlanır.

Geri