AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

POMEM bayan okullari nerelerde var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

POMEM bayan okulları nerelerde var?​

Şu an POMEM’lerde bayan öğrencilerin eğitim gördüğü okullar ise ; Arnavutköy POMEM, Yozgat POMEM ve Aksaray POMEM olarak 3 okul bulunuyor.

Kadın polis Akademisi hangi illerde var POMEM?​

Kadın polis Akademisi hangi illerde var POMEM?
Polis Meslek Eğitim Merkezleri Listesi
Sıra | POMEM Okulları | Eğitim Türü
1 | Afyonkarahisar POMEM | Erkek
2 | Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM | Karma (Kız-Erkek)
3 | Ankara A.Gaffar Okkan POMEM | Erkek
4 | Ankara Akyurt POMEM | Erkek

POMEM kadın erkek karışık mı?​

Arkadaşlar bayan öğrenciler sınıflara dağıtılmış durumda oluyorlar yani bir sınıfta 10 tane bayan ve 30 erkek olabiliyor. Eğitimleri ve dersleri de gene Bay – Bayam karışık şekilde alıyorlar. Yatakhaneler ise bayan ve erkek olarak ayrılmış durumdadır.

POMEM hangi illerde var 2021?​

POMEM hangi illerde var 2021?
İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

POMEM eğitim süresi ne kadar?​

MADDE 7 – (1) POMEM’lerde eğitim-öğretim süresi mezun olma esası ile en az (Değişik ibare:RG-6/1/2017-29940) dört aydır. Eğitim-öğretim ile sömestr izninin; süresi, başlama ve bitiş tarihleri Başkanlıkça belirlenir. Eğitim-öğretimin başlangıcında öğrencilere Başkanlıkça belirlenecek süreyle intibak eğitimi yaptırılır.

Polis okullarında telefon yasak mı?​

Polis okullarında telefon yasak mı?
Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı ve her türlü kameralı telefonlar), dizüstü/tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

POMEM eğitiminde neler yapılıyor?​

Mesleğin kuralları, disiplin kuralları, çalışma ortamı, eğitim ortamı, okulun, eğitim kurumunun fiziki şartları bu süre içerisinde öğrenciler tarafından öğrenilir. Eğitimler genellikle selam verme, sağa dönme, yürüyüş gibi temel hareketleri kapsamaktadır. Aynı zamanda ast-üst ilişkisinin temelleri de oturtulur.

POMEM okulunda cep telefonu serbest mi?​

POMEM okulunda cep telefonu serbest mi?
1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

Türkiyede hangi illerde POMEM var?​

POMEM bayan okulları konusunda bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Arnavutköy POMEM, Yozgat POMEM ve Aksaray POMEM'in bayan öğrencilere eğitim verdiğini belirttiniz.

Kadın polis Akademisi olarak da bilinen POMEM, Türkiye genelinde farklı illerde bulunmaktadır. Örneğin Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, ve diğer illerde çeşitli POMEM okulları mevcuttur. Karma eğitim veya sadece erkek öğrencilere eğitim veren okullar da bulunmaktadır.

POMEM eğitim süresi en az dört ay olarak belirlenmiştir. Eğitim süresi ve diğer detaylar Başkanlıkça belirlenir ve öğrencilere intibak eğitimi de verilir.

Polis okullarında telefon kullanımı kısıtlıdır. Ses, görüntü ve depolama özelliği olan cep telefonları, dizüstü/tablet bilgisayarlar gibi elektronik cihazların okula getirilmesi genellikle yasaktır.

POMEM eğitiminde öğrenciler mesleğin kuralları, disiplin kuralları, çalışma ortamı gibi konuları öğrenirken temel hareketler ve ast-üst ilişkileri üzerinde de çalışmalar yapılır. Eğitimin çeşitli yönleriyle öğrencilere geniş bir eğitim sunulmaktadır.

Türkiye genelinde çeşitli illerde toplamda 36 POMEM okulu bulunmaktadır. Bu okullarda polis adayları eğitimlerini alırken belirlenen kurallara uygun hareket etmelidirler. Eğitim sürecinde disiplin kurallarına riayet etmek önemlidir.

Geri