AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polyester kece tasiyicili membran nedir?

Editör

Yeni Üye

Polyester keçe taşıyıcılı membran nedir?​

Sim Power VIA Membran, çift kat polyester keçe taşıyıcılı, yüksek mukavemete sahip bitümlü su yalıtım örtüsüdür. Hareketli yük taşıyan, köprülerde, viyadüklerde, katlı otoparklarda ve bunlara benzer her tür yapıda kullanılmak üzere geliştirilmiş bir su yalıtım örtüsüdür.

Membran izolasyonu nedir?​

Membran, suyla daimi olarak temas halinde olan yüzeylerin alt ya da üst bölümlerine su geçişlerine engel olmaya yarayan bir tür izolasyon materyalidir. Bilindiği üzere çelik blok, tel ya da beton gibi materyallerin uzun seneler boyunca dayanıklı bir şekilde ayakta kalması gerekir.

Likit membran nerelerde kullanılır?​

Likit membran nerelerde kullanılır?
LİKİT MEMBRAN NERELERDE KULLANILIR?
- Teras çatılarda,
- Temellerde,
- Temel kazıklarında,
- Islak yüzeylerde,
- Teras bahçelerde,
- Betonarme teras çatılarda,
- Su depolarında,
- Bodrum beton perde duvarların pozitif izolasyonunda,

Örtü membran nedir?​

Örtü membran nedir?
Örtü membranlar ağırlıklı olarak bitüm olmak üzere PVC, EPDM gibi polimerlerden de üretilebilmektedirler. Örtü membranların en önemli özelliği fabrika koşullarında belli kalınlıklarda ve birçok katkı maddesinin bileşimiyle uzun raf ömrüyle üretilmiş olmasıdır.

Polyester keçe ne demek?​

ÜRÜN TANIMI: Polyester elyaf keçe, kimyasal katkı maddesi içermeyen ,Polietilen tereftalatın geri dönüşümünden elde edilen elyafların harmanlanarak,nonwoven iğneleme yöntemi ile sıkıştırılarak uygulanabilir kalınlığa getirildiği ısı ve ses izolasyon malzemesidir.

Membran su gecirir mi?​

Membran uygulamaları hem ısı hem de su yalıtımı konusunda uygulanan malzemeleridir. Membranların su yalıtımında kullanılması işle birlikte bina ve konutların su ve neme karşı korunması sağlanıyor. Isı yalıtımındaki faktörü ise bina ve konutların kışın soğuktan yazın da sıcaktan korunmalarını esas alıyor.

Membran kaç yıl dayanır?​

Membran kaç yıl dayanır?
Membranların ömrü yaklaşık olarak, 5 ile 10 sene arasın da değişiklik göstermektedir ve binayı korumaktadır.

Likit membran ne kadar zamanda kurur?​

Likit membran ne kadar zamanda kurur?
Hava koşullarına bağlı olarak ortalama 4-8 saatte kurur. İki kat uygulamalarda, ilk kat tam kurumadan diğer kat sürülmemelidir.
Membran fiyatı nedir?​
Membran Uygulama Alanları
Stoktaki Ürünler | MARKA | FİYAT
Membran | ONDULİNE PP300 | 185 TL
İZOPAK PAR | 115 TL
İZOPAK PAR | 115 TL
İZOPAK P 300 | 85 TL
Membran üzerinde gezilir mi?​
Üzerinde yoğun olarak gezilmeyen, ancak bakım onarım amacı ile çıkılan çatılardır. Yüzey toz kalıntılarından temizlenerek astar uygulanır. Birinci kat Membran şalümo ateşi ile ısıtılarak yüzeye tam olarak yapıştırılır. Parapetlerde kışın kar seviyesinin üzerinde kalacak şekilde uygulama yapılır.

Polyester keçe taşıyıcılı membran, yüksek mukavemete sahip, çift kat polyester keçe taşıyıcılı ve bitümlü su yalıtım örtüsüdür. Genellikle köprüler, viyadükler, katlı otoparklar gibi yapıların su yalıtımında kullanılan bir malzemedir. Bu tip membranlar, hareketli yükleri taşıma kapasitesine sahiptir ve dayanıklı bir su yalıtım çözümü sunar.

Membran izolasyonu, su ile sürekli temas halinde olan yüzeylerin alt veya üst bölgelerine suyun geçişini engellemek için kullanılan bir izolasyon malzemesidir. Çelik, tel veya beton gibi yapı elemanlarının uzun ömürlü olabilmesi için suyun neden olduğu hasarları engeller.

Likit membranlar çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Özellikle teras çatılarda, temellerde, ıslak yüzeylerde, su depolarında ve bodrum beton perde duvarlarında pozitif izolasyon için tercih edilirler. Genellikle su izolasyonu gereken alanlarda likit membranlar etkili bir çözüm olabilir.

Örtü membranlar genellikle bitüm, PVC veya EPDM gibi polimer malzemelerden üretilir. Fabrika koşullarında belirli kalınlıklarda ve farklı katkı maddeleri kullanılarak uzun ömürlü bir şekilde üretilirler. Özellikle su yalıtımında uzun süreli kullanım için ideal olan örtü membranlar, çeşitli yapı projelerinde tercih edilebilir.

Polyester keçe ise kimyasal katkı maddesi içermeyen polietilen tereftalatın geri dönüşümünden elde edilen elyafların karıştırılarak nonwoven iğneleme yöntemi ile sıkıştırılarak üretilen bir ısı ve ses izolasyon malzemesidir.

Membranlar, uygulandıkları alanlarda hem ısı yalıtımı hem de su yalıtımı sağlarlar. Bu sayede binaların su ve nemden korunması sağlanırken aynı zamanda ısı yalıtımı sayesinde de konforlu bir iç mekan ortamı oluştururlar.

Membranların dayanma süresi genellikle 5 ila 10 yıl arasında değişmektedir. Bu süre içinde düzenli bakım yapılırsa ve olası hasarlar zamanında onarılırsa membranların ömrü uzatılabilir.

Likit membranların kuruma süresi genellikle hava koşullarına bağlı olarak ortalama 4 ila 8 saat arasındadır. İki kat uygulamalarda ise ilk kat tam olarak kurumadan diğer katın uygulanmamasına dikkat edilmelidir.

Membran fiyatları farklı marka ve türlerine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, ONDULİNE PP300 markalı membranın fiyatı 185 TL iken İZOPAK markalı membranlar farklı fiyatlarla satılmaktadır. Üzerinde yoğun yürüme trafiği olan alanlarda bakım ve onarımlar için membran uygulamaları yapılabilir. Ayrıca, doğru uygulama yöntemleriyle membranlar uzun ömürlü bir su yalıtım çözümü sunabilirler.

Geri