AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polyester Bebek Kapı Süsü Nasıl Yapılır?

haberci

Yeni Üye
Bu yazımızda da polyester kapı süsü nasıl yapılır onları anlatmaya çalışacağım. Ahşap kapı süsü ile aynı mantıkla yapılan polyester süs daha şık ve hoş görünümüyle yeni moda olma özelliğini taşıyor.
Malzemeler
Polyester kapı süsü
Kordon ip
Renkli kurdele
Aynalı harf
İnce sünger
karton
Kadife ipek kumaş
Silikon tabancası
Yapımı
Tuhafiye ve bazı büyük kırtasiyelerde polyester kapı süsü çerçevesini bulabilirsiniz. Ben Eminönünden aldım orda çeşit daha fazla oluyor.
Çerçevenin ortasındaki boşluğun boyutunda karton kesilir. Kartonun üzerine önce sünger daha sonra kumaş gerilerek yapıştırılır.
Karton çerçevenin boşluğuna yerleştirilir ve yapıştırılır. Polyester çerçevenizin üzeri süsleme yapmaya müsaitse boncuklarla süsleyebilirsiniz.Ben her bir gül motifinin içine pembe boncuk yapıştırdım böylece çerçeve renklendi.
Çerçevenin alt kısmına kurdelelerden fiyonk yapıp üzerine bebek figürlü süs yapıştırılır. Ardından aynalı harfler ile bebeğin ismini yazıp dilediğiniz farklı süs varsa onu da silikon tabanacası ile yapıştırabilirsiniz.

Polyester kapı süsü yapımı oldukça detaylı ve keyifli bir uğraştır. Malzemelerinizi hazırladıktan sonra adımları takip ederek güzel bir kapı süsü yapabilirsiniz.

İlk olarak malzemelerinizi sıralayalım:
- Polyester kapı süsü çerçevesi
- Kordon ip
- Renkli kurdele
- Aynalı harf
- İnce sünger
- Karton
- Kadife ipek kumaş
- Silikon tabancası

Yapım adımları:
1. Polyester kapı süsü çerçevenizi tedarik ettikten sonra çerçevenin ortasındaki boşluğun boyutunda karton kesin.
2. Kartonun üzerine önce ince sünger daha sonra kadife ipek kumaşı gererek yapıştırın.
3. Hazırladığınız kartonu çerçevenin boşluğuna yerleştirin ve yapıştırın.
4. Eğer polyester çerçevenizin üzeri süsleme yapmaya uygunsa boncuklar veya süslerle süsleyebilirsiniz. Mesela gül motiflerinin içine pembe boncuklar yapıştırarak renklendirme yapabilirsiniz.
5. Çerçevenin alt kısmına renkli kurdelelerden fiyonk yapıp üzerine bebek figürlü süs yapıştırın.
6. Ardından aynalı harfler ile bebeğin ismini yazın ve isterseniz ek süslemeler ekleyin.
7. Son olarak istediğiniz diğer süsleri silikon tabancası ile yapıştırarak kapı süsünüzü tamamlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek el emeği göz nuru bir polyester kapı süsü yapabilirsiniz. Keyifli ve yaratıcı bir çalışma olması dileğiyle!

Geri