AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polonya egitim sistemi nasil?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Polonya eğitim sistemi nasıl?​

Polonya eğitim sistemi 6+3+3 şeklinde yapılanmışken, Türkiye’deki 12 yıllık zorunlu eğitim 4+4+4 şeklinde yapılanmıştır. Polonya Ortaöğretim kurumlarında 2 yıllık ek genel lise ve üç yıllık ek teknik okullar bulunmaktadır. Türkiye’de ise lise eğitimi 4 yıllık ortaöğretim kurumlarında verilmektedir.

Polonya’da zorunlu eğitim kaç yıl?​

Polonya’da zorunlu eğitim kaç yıl?
Şu anda, Polonya’da dokuz yıllık zorunlu eğitim kurulmuştur.

Neden Polonya’da eğitim?​

Avrupa’da kaliteli bir eğitim almak istiyorsanız Polonya doğru bir seçim. Polonya’da eğitim ücretleri diğer ülkelere göre daha ekonomiktir. Genel olarak yıllık 1500 Euro’dan başlar ve nadiren 4 bin Euro’yu geçmektedir. İngiltere veya İskandinav ülkeleri ile kıyaslandığında, Polonya’da eğitim oldukça avantajlıdır.

Polonya eğitim dili nedir?​

Polonya eğitim dili nedir?
Polonya’daki Üniversitelerin Eğitim Dili Ve Hazırlık Polonya’da resmi dil lehçedir. Polonya’da İngilizce öğrenim gören öğrencilerimiz bir yandan da ülkenin resmi dili olan lehçeyi de sosyal yaşamlarında öğrenebilirler.

Polonya eğitim sistemi iyi mi?​

Genel olarak devlet üniversiteleri, özel üniversitelerden daha iyi bir eğitim seviyesine sahiptir. Devlet üniversitelerinin arasındaki rekabet, kalitelerini artırmaktadır. Tüm Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi lisans eğitimi 3 yıl yüksek lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir.

Polonya’da Türk okulu var mı?​

Polonya’da Türk okulu var mı?
Polonya’da Türk Okulu Var Mıdır? Hayır, Polonya’da Türkçe dil eğitimi veren dil okulları dışında Türk okulu yer almamaktadır.

Polonyada eğitim iyi mi?​

Polonya, Avrupa’da üniversite eğitimi almak için en ideal ülkelerden biri. Polonya’da hem eğitim ücretleri hem de konaklama ve yaşam giderleri oldukça ekonomiktir. Polonya üniversiteleri yıllık eğitim ücretleri 3.000 – 4.500 Euro civarındadır.

Polonyada nasıl üniversite okurum?​

Polonyada nasıl üniversite okurum?
Polonya’da üniversite okumak için, Türkiye’de üniversite sınavına girmeniz gerekmiyor. Lisede hangi bölümden mezun olduğunuza bakılmaksızın sadece bir lise diploması ile Polonya üniversitelerinde istediğiniz bölüme kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Polonya İngilizce biliyor mu?​

Polonya eğitim sisteminde 2.dil ve 3.dil öğrenme, ilkokul yıllarından beri destekleniyor. Bu yüzden iyi eğitimli Polaklar, 2. dil olarak İngilizce, 3. dil olarak da Almanca ya da İspanyolca konuşurlar.

Polonya’da yaşanır mı?​

Polonya’da yaşanır mı?
Ülkede yaşam diğer Avrupa ülkelerine nazaran daha makul ve ucuzdur. ZŁOTY para birimi para birimimiz TL’den daha düşük bir kura sahip olup,bu da bizlere Polonyada daha ucuz ve cazip bir yaşam imkanı sunmaktadır. Polonya Üniversiteleri öğrencilerine tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan mavi diploma imkanı sunmaktadır.

Polonya üniversite okunur mu?​

Polonya’daki üniversitelerin tamamı YÖK tarafından tanınıyor. Polonya’da eğitim dili İngilizce. İsteyen Lehçe de okuyabiliyor. Yeterli İngilizceniz varsa doğrudan üniversiteye, eğer İngilizceniz yeterli değil ise hazırlık sınıfı ile üniversite eğitiminize başlayabiliyorsunuz.

Polonya’da ne kadar Türk var?​

Polonya’da ne kadar Türk var?
2021 itibariyle Polonya’da yaşayan Türk sayısı 5084 kişidir.

Polonya türkiyeyi seviyor mu?​

Birkaç yıl öncesine kadar “Polonyalılar Türkleri seviyor mu?” sorusunun cevabı büyük oranda EVET iken; son günlerde yapılan araştırmalar ile beraber HAYIR cevabı veren kişi sayısının arttığını görebiliyoruz.

Polonya eğitim sistemi 6+3+3 şeklinde yapılanmış olup, Türkiye'deki 12 yıllık zorunlu eğitim ise 4+4+4 şeklinde yapılanmıştır. Polonya'da zorunlu eğitim 9 yıldır ve bu süre boyunca öğrencilerin eğitim almaları gerekmektedir. Polonya'da eğitim dili genellikle Lehçe olup, üniversitelerde İngilizce eğitim de verilmektedir. Eğitim ücretleri diğer Avrupa ülkelerine göre daha ekonomiktir ve Polonya'da lisans eğitimi 3 yıl, yüksek lisans eğitimi ise 2 yıl sürmektedir.

Polonya'da Türk okulu bulunmamaktadır, sadece Türkçe dil eğitimi veren dil okulları vardır. Polonya'da üniversite eğitimi almak için Türkiye'deki üniversite sınavına girmeniz gerekmez, sadece lise diplomanızla istediğiniz bölüme kayıt yaptırabilirsiniz. Ülke yaşamı diğer Avrupa ülkelerine göre daha makul ve ucuzdur. Polonya'da eğitim dili genellikle İngilizce olup, YÖK tarafından tanınan üniversitelerde eğitim alabilirsiniz.

Polonya'daki üniversitelerin tamamı YÖK tarafından tanınmakta ve eğitim dili İngilizce olup, gerekirse Lehçe de okuyabilirsiniz. Ülkede yaşam koşulları uygun olup, Türk vatandaşlarının sayısı 2021 itibariyle 5084 kişidir. Ancak son dönemde Polonyalıların Türkleri sevip-sevmediği konusunda farklı görüşler ortaya çıkmaktadır. Toplumda bu konuda genel bir değişim ve çeşitlilik gözlemlenmektedir.

Geri