AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polislik sinavi ucreti ne kadar?

Editör

Yeni Üye

Polislik sınavı ücreti ne kadar?​

Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre POMEM sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 200.00 TL (iki yüz) olan sınav başvuru ücretini 28 Ocak 2022 günü saat 17.00’ye kadar yatıracaklar.

Polis Akademisi ne kadar sürer?​

– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

POMEM sınav ücreti ne kadar 2022?​

POMEM sınav ücreti ne kadar 2022?
17 Ocak 2022. 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar 200.00 TL (iki yüz) olan sınav başvuru ücretini 19 Ocak 2022 günü saat 09.00’dan 28 Ocak 2022 günü saat 17.00’ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “28.

PMYO başvuru ücreti nereye yatırılır?​

Polis Meslek Yüksekokulu başvuru ücretleri yalnızca; Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilmektedir. Diğer bankaların ATM’lerinden, şubelerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırma işlemi yapılamamaktadır.

Polisler kaç yıl eğitim görür?​

POMEM, Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

Polis olmak için nereye başvurulur 2022?​

Polis olmak için nereye başvurulur 2022?
28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 8 bini lisans, 2 bini ön lisans mezunu toplam 10 bin öğrenci alımı yapılacağını duyurulmuştu.

Polislik fiziki yeterlilik sınavı ne zaman 2022?​

14 Şubat 2022. 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğreneceklerdir.

Polislik sınavı ücreti ne kadar sorusuna cevap vermek gerekirse; Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, POMEM sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adayların ödemesi gereken sınav başvuru ücreti 2022 yılında 200.00 TL'dir. Bu ücret, adaylar tarafından 28 Ocak 2022 günü saat 17.00’ye kadar yatırılmalıdır.

Polis Akademisi eğitim süreleri ise farklılık göstermektedir. Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) eğitimi 2 yıl sürerken, Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) eğitimi 11 aydır. Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumuna bağlı olarak giriş yapabilir ve aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

PMYO başvuru ücreti nereye yatırılır konusunda ise, Polis Meslek Yüksekokulu başvuru ücretleri yalnızca Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilmektedir. Diğer bankaların ATM’lerinden, şubelerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırma işlemi yapılamamaktadır.

Polisler kaç yıl eğitim görür sorusunun cevabı ise POMEM'in 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yaptığı sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verdiğidir.

Son olarak, polis olmak için nereye başvurulur 2022 sorusuna cevap vermek gerekirse; 28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştır. Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 8 bini lisans, 2 bini ön lisans mezunu olmak üzere toplam 10 bin öğrenci alımı yapacağını duyurmuştur.

Son olarak, fiziki yeterlilik sınavı tarihi 2022 yılında 14 Şubat olarak belirlenmiştir. Adaylar, Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi olan www.pa.edu.tr adresinden sorgulayarak öğrenebilirler.

Geri