Polisin becerileri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Polisin becerileri nelerdir?​

Polisliğin saygın bir meslek olarak değerlendirildiği İngiltere’de polis adaylarında “kendini ifade etme becerisi, problem çözme yeteneği, anlama-kavrama yeteneği, kritik durumda karar verme, gözlemleme, sorunlarla başa çıkma, insanlarla ilgilenme ve yardımcı olma, başkalarıyla iletişim kurma, kendini yetiştirmeye …

Polis olmak için hangi özelliklere sahip olması gerekir?​

İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması

Pomem kaç yıl?​

Pomem kaç yıl?
POMEM, Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

Ankara Polis Akademisi kaç yıl?​

Ankara Polis Akademisi kaç yıl?
Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl süre ile ön lisans düzeyinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık giderlerinin devletçe karşılandığı mesleki eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.

POMEM alımları her sene oluyor mu?​

Her yıl bünyesine binlerce polis adayı ekleyen POMEM 28. Dönem alımları için başvuru süreci başladı. Toplam 8 bin öğrenci alımı yapılacak olan POMEM başvurusu 7 Ocak tarihinde sona erecek.

POMEM eğitimi yatılı mı?​

Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM’le ilişiği kesilir.

Polisin becerileri arasında genel olarak şunlar bulunur:

1. Kendini ifade etme becerisi: Polislerin net, açık ve anlaşılır bir şekilde iletişim kurabilme yeteneği önemlidir. Hem yazılı hem de sözlü iletişim becerileri gereklidir.

2. Problem çözme yeteneği: Polisler, karşılaştıkları çeşitli durumları analiz ederek hızlı ve etkili bir şekilde çözüm bulabilmelidirler.

3. Anlama-kavrama yeteneği: Polislerin, insanların duygularını, davranışlarını ve niyetlerini anlayabilmeleri önemlidir. Empati yeteneği bu noktada önemli bir rol oynar.

4. Kritik durumda karar verme: Polisler, anlık olarak karar verebilmeli ve zorlu durumlarla başa çıkabilmelidirler. Bu kararlar genellikle hızlı bir şekilde alınmalıdır.

5. Gözlemleme: Detayları fark edebilme ve doğru değerlendirme yapabilme yeteneği polisler için hayati öneme sahiptir.

6. Sorunlarla başa çıkma: Polisler, çeşitli sorunlarla karşılaştıklarında sakin kalabilmeli ve etkili bir şekilde çözüm üretebilmelidirler.

7. İnsanlarla ilgilenme ve yardımcı olma: Polislik mesleği, insanlarla doğrudan etkileşim içeren bir meslek olduğundan, insanlara yardımcı olma ve onlarla etkileşimde bulunma becerisi önemlidir.

8. Başkalarıyla iletişim kurma: Polislerin etkili iletişim kurabilme becerisine sahip olmaları gerekmektedir. Hem meslektaşlarıyla hem de halkla iyi iletişim kurabilmeleri önemlidir.

Polis olmak için belirli şartlar geçerlidir. Bu şartlar genellikle ülkeye göre değişiklik gösterebilir, ancak genel olarak polislik için gereken özellikler şunlardır:

- T.C. vatandaşı olmak
- Lise, lisans veya ön lisans mezunu olmak
- KPSS baraj puanını geçmek
- Reşit olmak ve 30 yaşını geçmemek
- Silah taşımak için engel bir durumunun olmaması
- Ceza almamış olmak

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) eğitimi genellikle 6 aydan az olmamak üzere verilir ve polis adaylarına mesleki eğitim sağlar. Eğitim sırasında öğrenciler yatılı olarak eğitimlerine devam etmelidirler. Ankara Polis Akademisi ise 2 yıl süreyle ön lisans düzeyinde eğitim veren bir kurumdur ve öğrencilere yatılı olarak hizmet sunar. POMEM alımları her yıl düzenlenir ve her yıl binlerce polis adayı alınmaktadır. Eğitim sürecinde öğrencilerin yatılı olarak eğitime devam etmeleri zorunludur ve mazeretsiz devamsızlık durumunda ilişkileri kesilebilir.

Geri