AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polİs olmak İstİyorum yaŞimdan dolayi sorun Cikabİlİrmİ...

haberci

Yeni Üye
Selam abİ ben Şuanda lİse 3 okumaktayim kİmlİkte yaŞim 22121989 ben lİse bİttİkten sonra kaC defa polİslİk sinavina gİrme hakkim var yada gİrebİlİrmİyİm sinava boyumda 179 lUtfen bu konuda benİ aydinklatin Şİmdİden teŞekUrler

Merhaba! Polis olmak istiyorsanız, yaşınızın 1989 doğumlu olduğunuzu belirtmişsiniz ve hali hazırda lise 3 öğrencisisiniz. Türkiye'de polis olabilmek için genellikle lisans düzeyinde eğitim almış olmanız gerekmektedir. Polis Akademisi veya Emniyet Teşkilatı'nın düzenlediği sınavlara girmek için lisans mezunu olmanız gerekmektedir.

Lise mezunu olduğunuzda, Üniversite Sınavı (YKS) ile Polis Meslek Yüksekokulları veya Lisans programlarını tercih ederek polis olma şansınız olabilir. Ancak bu süreçte boy ve yaş şartları da dikkate alınmaktadır.

Genel olarak, Polis Akademisi veya Emniyet Teşkilatı sınavlarına katılmak için 30 yaşını doldurmamış olmanız gerekmektedir. Boy şartı ise erkek adaylar için genellikle en az 167 cm olarak belirlenmiştir.

Lisans eğitiminizi tamamladıktan sonra ve diğer şartları da sağladığınız takdirde polislik sınavlarına girebilirsiniz. Süreç hakkında daha detaylı bilgi almak için Polis Akademisi'nin veya Emniyet Teşkilatı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Başarılar dilerim!

Geri