AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis olmak icin yas siniri var mi?

Editör

Yeni Üye

Polis olmak için yaş sınırı var mı?​

PMYO Yaş Şartı Bu yükseköğretim kurumunda polis alımı yaş sınırı ise 26’dır. Polis Meslek Yüksekokulunda polislik eğitimi alabilmeniz için PMYO yaş şartı ise, 18 yaşını tamamlamış ve 26 yaşından gün almamış olmanız gerekmektedir. Bu durum sınavın yapılacağı yılın 01 Ocak tarihinden itibaren geçerlidir.

2022 yılında polis alımı olacak mı?​

2022 yılında polis alımı olacak mı?
28. Dönem POMEM Giriş Sınavı Aday Belirleme Ön Başvuruları 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında tamamlanmıştı. Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 8 bini lisans, 2 bini ön lisans mezunu toplam 10 bin öğrenci alımı yapılacağını duyurulmuştu.

Polis en fazla kaç yaşına kadar çalışabilir?​

Polis en fazla kaç yaşına kadar çalışabilir?
Bu hüküm hem 5434 sayılı Kanunda hem de 5510 sayılı Kanuna tabi memurlar için 5434 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinde belirtilmiştir. Bu hüküm gereğince, polis memurları azami olarak 55 yaşını doldurdukları tarihten sonra polislik mesleğinden zorunlu olarak emekli edilmektedirler.

2022 polislik sınavı ne zaman?​

Polis Akademisi tarafından yayımlanan duyuruya göre Sınav, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

Polislik hangi sınavdan alıyor 2022?​

Polislik hangi sınavdan alıyor 2022?
Polis olmak için kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, silah taşıması için bir engelin bulunmaması ve KPSS’ den yeterli baraj puanının alınması gerekiyor.

31 yaş polis olabilir mi?​

31 yaş polis olabilir mi?
Polis Meslek Eğitim Merkezleri öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adayların 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Polislerin görev süresi kaç yıl?​

Gerekçeli kararda, polis memurları için 6 yıl mecburi hizmet getirilmesinin, statünün bir gereği olduğu ifade edildi.

Evet, Polis Meslek Yüksekokulu'nda polislik eğitimi alabilmek için genel olarak belirlenen yaş sınırı 18 ile 26 yaş arasındadır. Yani 18 yaşını tamamlamış ancak 26 yaşından gün almamış olmanız gerekmektedir. Bu şart, sınava başvurduğunuz yılın 01 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmaktadır.

2022 yılında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) toplamda 10 bin öğrenci alımı yapılacaktır. 8 bini lisans, 2 bini ön lisans mezunu adayların bu alıma başvurabileceği duyurulmuştur.

Polis memurları için emeklilik yaş sınırı ise genel olarak 55'tir. Yani polis memurları, en fazla 55 yaşını doldurdukları tarihte polislik mesleğinden zorunlu olarak emekli edilmektedirler.

2022 polislik sınavı ise Polis Akademisi tarafından 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 14.00'te tek oturum halinde gerçekleştirilecektir ve sınav 11 farklı merkezde yapılacaktır.

Polis olmak isteyen adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, silah taşıması için bir engelin bulunmaması ve KPSS'den yeterli baraj puanını almaları gerekmektedir. Yani bu kriterlerin sağlanması halinde polislik mesleğine başvurabilirler.

Son olarak, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunmak isteyen adayların sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.

Polis memurları için ise genel olarak 6 yıl mecburi hizmet süresi bulunmaktadır. Bu süre, polislerin statülerinden kaynaklanan bir gereklilik olarak karara bağlanmıştır.

Geri