AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis olmak icin kac yil okumak lazim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Polis olmak için kaç yıl okumak lazım?​

– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

Polis olmak için hangi sınavdan kaç puan almak gerekir?​

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2020 veya 2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri …
Polis olmak için bayanların boyu kaç cm olmalı?
-26 ve 26 yaşından büyükler başvuru yapamazlar. -Kadın polis adaylar için en az 1.62 cm olmaları ve fazlası gerekmektedir. -Sağlık şartlarına uygun olmaları gerekmektedir.

Polis okulları nelerdir?​

Bu değişikler neticesinde Polis Akademisi şu eğitim birimlerinden oluşmaktadır: Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM), Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Eğitim Merkezi (PEM) Güvenlik Bilimleri Enstitüsü, Adli Bilimler Enstitüsü.

160 cm boy ile polis olunur mu?​

Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
Polislik eğitimi hangi illerde var?
İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Kadın polisler ne kadar maaş alıyor 2022?​

Dönem Toplu Sözleşme ile belirlenmişti. En düşük polis maaşı 2021 temmuz ayında 7.383 TL iken, 2022 yılında 9.706 TL oldu.

Geri