AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis olmak icin ilk adim nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Polis olmak için ilk adım nedir?​

Lise mezunları, YGS puanı ile, PMYO alımlarına başvurabiliyorlar. Bu ilanlar genelde her sene nisan-mayıs aylarında yayınlanır. O seneki YGS’den belirli bir puanı alarak PMYO giriş sınavlarına katılarak polis memuru olabilirsiniz.

Polis olmak için nelere çalışmalıyım?​

İşte polis olmak için gerekli şartlar…
Bekçi, polis ya da asker olmak isteyen bireylerin belirtilen suçları işlememiş olması gerekmektedir. Diğer yandan söz konusu suçlara dair hükmün geri bırakılıp affa uğramış olmak da memurluğa engel olur. Adayların ve eşinin yukarıdaki suç kaydının olması da devlet memurluğuna engel olur.
Pomem sınavında neler soruluyor?
2-Pomem Yazılı Sınavı: kpss barajını geçen adaylar, Emniyet Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan sınava katılırlar. (50 tane soru vardır ve bu 50 sorunun 10 tanesi atatürkçülükle(inkılapçılık, halkçılık, cumhuriyetçilik), 10 tanesi genel kültürle (trafik, internet, aihm vb) ve geri kalan 30 tanesi …
Polislik aşamaları nelerdir?
Adaylar ön başvuru yaptıktan sonra öncelikle Ön Sağlık Kontrolü, Fiziki Yeterlilik sınavı, Mülakat Sınavı eklindedir. Tüm bunların ve YTY puanı elem alınarak değerlendirme yapılmaktadır.

Polis nasıl olunur adım adım?​

İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması

Polis olmak için TYT şart mı?​

Polis Memuru Adayı alımları YKS TYT puanı ile yapılıyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda 250 ile 260 puan arasında değişmektedir. 2021 yılında yapılacak PMYO alımları için taban puan 260 olarak beklenmektedir.
7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu kapsamında aileye bakılamaz.
POMEM sınavında hangi dersler var?
Ders İçerikleri
POMEM sınav yerleri nereler?
İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

POMEM sınav aşamaları nelerdir?​

28.Dönem POMEM için Sınav aşamaları Ön sağlık kontrolü, Fiziki yeterlilik sınavı ve Mülakat sınavı olmak üzere 3 guruptan oluşuyor.

POMEM sınav aşamaları nedir?​

MADDE 12 – (1) POMEM’e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

Geri