AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis olmak icin hangi okullara gitmek gerekir?

Editör

Yeni Üye

Polis olmak için hangi okullara gitmek gerekir?​

EGM’nin son zamanlarda Polis Meslek Yüksek Okulu yerine en çok alım yaptığı okulların başında gelen Polis Meslek Eğitim Merkezi yani POMEM’e başvuruda bulunmak içi ülkemizde eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünden 4 yıllık mezun olmanız gerekmektedir.

Liseden sonra polis olmak için ne yapılmalı?​

Liseden sonra polis olmak için ne yapılmalı?
Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

Polis olmak için sadece TYT mi AYT mi?​

Polis olmak için sadece TYT mi AYT mi?
Yapılan açıklamalar da yeni sisteme göre PMYO ön başvuruları YKS sınavının 1.oturumu olan TYT Temel Yeterlilik Testi’ne göre alınacak. PMYO başvuruları için 2.oturum olan AYT sınavının gerekmediği, sadece TYT sınavına girmeniz PMYO için yeterli olacağı bu açıklamalar ile artık garantilenmiş oldu.

Nasıl polis olabilirim?​

Polis olmak için yazılı, sözlü ve fiziksel olmak üzere üç farklı sınava girilmesi gerekmektedir. Polislik sınavına girmek için ise en az lise mezunu olunması gerekir. Üniversite sınavından belirlenen barajı geçmek de polis olmak için gerekli bir şart olarak ifade edilebilir.

Polis olmak için hangi bölümü seçmeliyim?​

Polis olmak için hangi bölümü seçmeliyim?
Lise mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve 4 yıllık lisans mezunları gereken şartları yerine getirdiği halde polis olabiliyor. Fakat eğitim seviyeniz ne kadar yüksek olursa polis olarak atanma şansınız da o kadar artar. Çünkü lisans mezunları tüm alımlara başvuru yapabiliyor.

Polislik için kaç net 2021?​

Polislik için kaç net 2021?
2021 TYT sınavında 250 ham puan almak için en az 45 net ve üzerinde yapmak gerekmektedir. Adaylar, kendilerini garanti altına almak için net sayısını biraz daha arttırıp, TYT sınavında 50 net üstünde yapmaları durumda PMYO sınavına katılım için gerekli olan ham puanı kesinlikle almış olacaktır.
Liseden sonra nasıl polis olunur 2021?​
İşte polislik sınavları için gereken şartlar:
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması

TYT polislik kaç puan?​

TYT polislik kaç puan?
Başvurular için ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan türünden en az 250,000 (iki yüz elli) puan alınmış olması gerekecek.

Polis olmak için AYT ye girilir mi?​

Polis olmak için AYT ye girilir mi?
Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek. YKS Temel yeterlilik testinden 150 puan alan ve barajı geçen öğrenciler, Polis Meslek Yüksek Okulu tercihlerini yapabilecek.

Polislik için sadece TYT yeterli mi?​

Polis olabilmenin şartları nelerdir?​

Polis olabilmenin şartları nelerdir?
POLİS OLMANIN ŞARTLARI
- T.C. vatandaşı olmak.
- Lise, lisans ve ön lisans mezunu olması
- Eğer yurt dışında herhangi bir okuldan mezun iseniz denklik belgesi.
- KPSS baraj puanını geçmek.
- Reşit olmak (18 yaş kanunu)
- 30 yaşını geçmemek.
- Kişin silah taşımak için engel bir durumu olmaması
- Ceza almamış olması

Polis olmak için kaç yıl okunuyor?​

Polis olmak için kaç yıl okunuyor?
Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) Polis Meslek Yüksekokulları, 2001 yılında polis okullarının dönüştürülmesiyle kurulan, öğrenci kaynağını lise ve dengi okul mezunlarının oluşturduğu, 2 yıllık ön lisans eğitimi veren, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.

Polis olmak için hangi okullara gitmek gerektiği hakkında çok değerli bilgiler verilmiş. Özetle, Polis olabilmek için Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) ya da benzeri eğitim kurumlarına başvurmanız gerekmektedir. Bu amaçla, ülkemizde eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünden 4 yıllık mezun olmanız gerekmektedir. Üstelik liseden sonra polis olmak için TYT sınavından belirli bir puanı almanız gerekmektedir.

Polislik için sadece TYT sınavına girmeniz yeterli olabilir; ancak AYT sınavına girmeniz gerekli değildir. Polis olmak için yazılı, sözlü ve fiziksel olmak üzere üç farklı sınava girmeniz gerekmektedir. Ayrıca, polislik için gereken şartlar arasında T.C. vatandaşı olmak, lise, lisans veya ön lisans mezunu olmak, KPSS baraj puanını geçmek, reşit olmak, 30 yaşını geçmemek, ceza almamış olmak gibi kriterler bulunmaktadır.

Polis olmak için hangi bölümü seçmeniz gerektiği konusunda ise lise mezunları, 2 yıllık ön lisans mezunları ve 4 yıllık lisans mezunlarının uygun olabileceği ifade edilmiştir. Eğitim seviyeniz ne kadar yüksek olursa atanma şansınız da artacağı belirtilmiş.

20121 TYT sınavında polislik için kaç net yapmanız gerektiği ve PMYO sınavına katılım için gereken bazı bilgiler de paylaşılmış. Özetle, polis olmak için belirli kriterlere uygun olmanız ve gerekli sınavlardan başarılı olmanız gerekmektedir. Bu bilgiler ışığında, polis olmak isteyenler için yol haritası çıkarabilir ve başvuru süreçlerinde ne yapmaları gerektiği konusunda daha bilinçli adımlar atmalarına yardımcı olabilirsiniz.

Geri