AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis ne kadar rapor alabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Polis ne kadar rapor alabilir?​

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 102 nci maddesi gereği, hizmeti 1 (bir) yıldan 10 (on) yıla kadar (on yıl dâhil) olanlar için yirmi gün, hizmeti 10 (on) yıldan fazla olanlar için otuz gün yıllık izin verilir.

Polis Görev süreleri düşecek mi?​

Buna göre, illerin ve ilçelerin görev süreleri yeniden belirlendi. Kamuoyunda şark olarak bilinen 2. bölge illerindeki hizmet süreleri düşürüldü. Böylece, bu bölgelerde görev yapan 62 bin 630 personel yeni sürelere tabi olacak. Hizmet süresi artırılan bazı yerlerde görev yapan polisler ise bu artıştan etkilenmeyecek.
Kaç gün rapor şarkı uzatır?
Bir takvim yılında 30 gunu geçen rapor şarkı uzazatir. Örn: ocak 2017 den 31aralik 2017 arasinda toplam 35 gün rapor varsa 5 gün uzar.
Heyet raporu polisliğe engel mi?
Özel hastane veya sağlık ocağından alınan raporlar okula girmek için kullanılamaz. Raporda teşhis ve karar haneleri boş bırakılamaz. Bir hastalık tespit edilmesi halinde, teşhis hanesine, hastalıkla birlikte hangi dilimde olduğu da yazılır, hastalığı olmayanlar için teşhis hanesine “Sağlam” yazılır.

Zorunlu doğu görevi kaç yıl?​

Mevcut yönetmelikte 3. bölge kapsamına giren Hakkari, Van, Şırnak, Ardahan, Batman ve Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde 3 yıl olarak uygulanan zorunlu hizmet süresi, taslak yönetmelikte 3 ile 5 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Kimler polis olamaz sağlık?​

Tüm branşlar için E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar, Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar. (7) (Ek:RG-29/9/2019-30903) Engelli personel olarak Emniyet Teşkilatına ataması yapılacak olanlarda, psikiyatrik hastalıklar açısından engel oranı bulunanlar Emniyet Teşkilatında devlet memurluğuna atanamazlar.
Polis olmak için sağlık raporu nereden alınır?
Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünce aday öğrencilere sağlık kurulu raporları okulun/eğitim merkezinin denetim ve gözetiminde tam teşekküllü hastanelerden aldırılır ve 10 uncu madde hükümlerine göre işlem yapılır.

Geri