AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis memuru baska is yapabilir mi?

Editör

Yeni Üye

Polis memuru başka iş yapabilir mi?​

Polisler ya da devlet memurları mesai saatleri dışında kalarak kendi görevini küçük düşürecek davranışlardan uzak durarak sosyal güvenlik ilişkisi oluşturmadan dizi, film ya da tiyatrolarda görev yapabilirler. Polisler başka bir kuruluşta hizmete yönelik köşe yazarlığı yapamazlar ve sigortalı çalışamazlar.

Doktor ek iş yapabilir mi?​

Cevap: Tam Gün Yasası’nın Anayasa Mahkemesi’nce bazı maddelerinin iptal edilmesi üzerine, öğretim üyesi doktorlar ve her ne kadar Sağlık Bakanlığı karşı çıksa da kamuda görev yapan doktorların muayenehane açabilecekleri ve özel hastanelerde çalışabilecekleri ortaya çıktı.

Sözleşmeli personel ek iş yapabilir mi?​

Sözleşmeli personel ek iş yapabilir mi?
Sözleşmeli Memur Ek İş Yapabilir Mi? Sözleşmeli memurlar da, diğer memurlar gibi ek işte çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyorlar. Fakat devlet memurları ve sözleşmeli memurlarda aynı kanuna tabiidir. 657 sayılı kanuna bağlı olan tüm memurlar için ek iş yapma yolu neredeyse kapalıdır.

Memurlar ek iş ne yapabilir?​

İşte memurların yapabileceği ek işler:
- Eğitim ve öğretim faaliyetleri yapabilir.
- Kira, gayrimenkul geliri elde edebilir.
- Memur arabasını kiraya verebilir.
- Yazarak para kazanabilir.
- Benzer şekilde beste, resim gibi telif geliri elde edeceği faaliyetleri yapabilir.
- Anonim ya da limited şirket ortağı olabilir.

Doktorlar başka iş yapabilir mi?​

Kamu sağlık kurum ve kuruluşlarında hekim olarak çalışanlar, çalıştıkları kuruma başvurup part-time çalışacaklarını beyan edip kendilerine ödenen tazminat vb. ödeneklerden vazgeçmek suretiyle dışarıda muayenehane açabilirler. Bu kapsamda olanlar mesai saatleri dışında muayenehanelerinde çalışabilirler.

Doktorlar başka ne iş yapabilir?​

Doktorlar başka ne iş yapabilir?
Doktorlar; sağlık ocaklarında, çocuk sağlığı merkezlerinde, dispanserlerde, SSK hastanelerinde, çeşitli kurumların sağlık birimlerinde, devlet hastanelerinin acil servislerinde, özel hastane ve polikliniklerde doktor ve yönetici olarak çalışabildikleri gibi kendi muayenehanelerini de açabilmektedirler.

Evet, polis memurları, doktorlar, sözleşmeli personel ve diğer memurlar belirli koşullar altında ek iş yapabilirler. Ancak her bir meslek grubunun kendi kuralları ve sınırlamaları bulunmaktadır.

1. Polis Memurları:
Polisler mesai saatleri dışında kendi görevlerini küçük düşürecek davranışlardan kaçınarak dizi, film veya tiyatro gibi alanlarda görev alabilirler. Ancak bu faaliyetler sonucunda sosyal güvenlik ilişkisi oluşturmamalıdır. Polisler başka bir kuruluşta köşe yazarlığı yapamaz ve sigortalı olarak başka bir işte çalışamazlar.

2. Doktorlar:
Öğretim üyesi doktorlar ve kamuda görev yapan doktorlar, belirli koşullar altında muayenehane açabilir ve özel hastanelerde çalışabilirler. Bu durum Tam Gün Yasası'nın bazı maddelerinin iptal edilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Doktorlar, mesai saatleri dışında ayrıca özel muayenehane açarak da ek iş yapabilirler.

3. Sözleşmeli Personel:
Sözleşmeli memurlar da, diğer devlet memurları gibi 657 sayılı kanuna tabiidirler. Bu nedenle sözleşmeli personel de genel olarak ek iş yapma imkanından yoksundur. Ancak belirli durumlarda, örneğin eğitim ve öğretim faaliyetleri yapmak gibi belirli istisnai durumlar söz konusu olabilir.

4. Genel Olarak Memurlar:
Genel olarak memurların yapabileceği ek işler arasında eğitim ve öğretim faaliyetleri yapmak, kira veya gayrimenkul geliri elde etmek, memur arabasını kiraya vermek, yazı yazarak gelir elde etmek, telif geliri elde edeceği faaliyetlerde bulunmak ve anonim ya da limited şirket ortağı olmak gibi seçenekler bulunmaktadır.

Sonuç olarak, her meslek grubunun kendi içinde belirli kurallara ve sınırlamalara tabi olarak ek iş yapabilme imkanları bulunmaktadır. Ancak bu imkanları kullanırken ilgili meslek grubunun kurallarına ve yasal düzenlemelere uyulması önemlidir.

Geri