- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Polis Kooperatife Üye Olabilir mi?
Devlet memurları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri haricindeki kooperatiflerde Yönetim veya Denetim Kurulu üyesi olamazlar.Kooperatif ortaklığı nasıl sona erer?
Kooperatif ortaklığı nasıl sona erer?Buna göre; “Kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekir.” Kooperatif üyeliğinin sona ermesi ise; 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’na göre ortaklar çıkma (istifa), çıkarılma (ihraç), ortaklığın devri işlemleri ile mümkün olabilmektedir.
Kooperatif nasıl kapanır?
Asgari tasfiye süreci dolduktan ve borç alacaklar sıfırlandıktan sonra tasfiyeyi bitirmek üzere son bir genel kurul daha yapılıp ticareti sicili tescil ve ilan edilir. Bu tescil ile kooperatif resmen kapatılmış olur. Vergi dairesi kaydı da silindikten sonra tüm tasfiye/kapanış süreci sonlanmış olur.Kooperatifler bağış yapabilir mi?
Kooperatifler bağış yapabilir mi?Bağış: Kooperatifler gerçek ya da tüzel kişilerden bağış alabilirler.
Bir ortağın hiçbir suretle kooperatiften çıkamayacağına dair ana sözleşmeye hüküm koyulamaz. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden haber verilerek yapılır. Ana sözleşmede daha kısa bir süre belirtilip hesap senesi içinde çıkışa müsaade edilebilir.
Kooperatif üyesi ölürse ne olur?
Kooperatif üyesi ölürse ne olur?Kooperatif Üyeliğinin Sona Ermesi Ortağın ölümü ile de ortaklık sıfatı sona erecektir. Buna karşılık ana sözleşmede ölen ortağın mirasçılarının kooperatifte ortak olarak kalması yönünde bir düzenleme bulunuyorsa ölen ortağın mirasçıları da kooperatife ortak olabilecektir.