Polis Cakara el koyabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Polis Çakara el koyabilir mi?​

Polis, ambulans, itfaiye gibi resmi görevli araçların dışında çakar lambası kullanmak yasak olmasına karşın trafikteki sivil araçlarda sıkça görülüyor. İzinsiz çakar lambası ve tepe lambası kullanmanın cezası 2022 yılında 1823 TL olarak belirlendi.

Siren taktırmak yasak mı?​

Sesli ve ışıklı cihazların araçlara takılarak trafiğe çıkılması 2022 yılı itibariyle güncellenmiş cezalar üzerinden uygulanmaktadır. Trafik ekipleri eğer seyir halindeki sivil araçlarda bu sürenleri görürse ceza uygulama hakkına sahiptir. . Eğer araç sürücüye ait değilse 3646 TL olarak kesilecektir.
İçişleri Bakanlığı’nca motorlu taşıtlarda kullanılmasının yasak olduğu çakar lambalarının polis ve jandarmaya benzemeyecek şekilde bisikletlerde kullanılmasında sakınca olmadığı belirtildi.
Hangi araçlar siren takabilir?
KİMLER ÇAKAR TAKABİLİR? * Geçiş üstünlüğüne sahip oldukları açıkça belli ambulans, itfaiye, polis, jandarma, AFAD, yol yapım ve bakımından sorumlu kuruluşa ait kar ve buz mücadelesi araçlarına ışıklı uyarı işareti takılabilecek. * Geçiş üstünlüğüne sahip araçlar, sadece görev halindeyken bu hakka sahip olacak.
Yanmayan Çakara ceza yazılır mı?
USULSÜZ ÇAKAR LAMBA TAKMA CEZASI Araç eğer sürücüye aitse usulsüz çakar takmanın cezası 1339 TL’dir, ancak sürücü aracın sahibi değilse kesilecek para cezası 2678 TL olarak belirlenmiştir. Öte yandan bu ceza 15 gün içinde ödendiği takdirde sürücüler %25 indirim hakkından faydalanabilirler.

Siren cezası ne kadar?​

Buna göre çakar ve tepe kullanma cezası 2456 TL. şeklindedir. Bunun yanı sıra ehliyete el konma gibi bir durum söz konusu olabilir. Araç eğer sürücüye aitse usulsüz çakar takmanın cezası 1339 TL’dir, ancak sürücü aracın sahibi değilse kesilecek para cezası 2678 TL olarak belirlenmiştir.

Tepe lambası kullanmak yasak mı?​

Tepe lambasını yalnızca görev esnasında kullanabilirler. Bunların dışındaki araçların aksesuar amaçlı da olsa bu uyarı ışıklarını takmaları yasaktır. Trafikte bu ışıkları kullanmıyor olsanız dahi, ilgili donanımı bulundurduğunuz için ceza yiyebilirsiniz.
Bakanlığımız, trafikte yetkisiz çakar kullanımının önüne geçmek için harekete geçti. Bakanlık kamudan başlayarak özel araç sürücüleri dahil yetkisiz çakar kullanımını 1 Kasım’dan itibaren yasaklayacak.
Bisiklete polis çakar takmak yasak mı?
CİMER’den verilen cevap yazısında güvenlik güçlerince kullanılan ışıklı cihazlarla aynı olmamak şartıyla çakar lambaların bisiklette kullanılmasında sakınca olmadığı bildirildi.
Yeşil tepe lambası hangi araçlara takılır?
Yeşil Tepe Lambası Yaklaşınca veya yanından geçerken de fark edebileceğimiz gibi yeşil renk tepe lambasına sahip araçlar cenaze araçlarıdır.

Tırlarda tepe lambası yasak mı?​

Sarı Tepe Lambası Belirli Araçlar Dışında Yasak! Tepe lambasını yalnızca görev esnasında kullanabilirler. Bunların dışındaki araçların aksesuar amaçlı da olsa bu uyarı ışıklarını takmaları yasaktır. Trafikte bu ışıkları kullanmıyor olsanız dahi, ilgili donanımı bulundurduğunuz için ceza yiyebilirsiniz.

Tepe lambası Çakar yasak mı?​

ÇAKAR VE TEPE LAMBASI KULLANMA CEZASI Sesli ve ışıklı cihazları aracına takma hakkı olmamasına rağmen trafiğe çıkılması halinde 2020 yılından güncellenen cezalar uygulanmaktadır. Buna göre çakar ve tepe kullanma cezası 2456 TL. şeklindedir. Bunun yanı sıra ehliyete el konma gibi bir durum söz konusu olabilir.
Sarı çakar lamba yasak mı?
 
Geri
Üst