- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Polis alımı yaş sınırı kaç?
PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek …PMYO giriş nasıl oluyor?
Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.POMEM BAŞVURU ŞARTLARI Lisans ya da önlisans mezunu olmak. Ya da bunlara denk olduğu Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
Polislik sınavına girmek için ne gerekli?
Polislik başvurusu için kişinin belgeleri eksiksiz olarak hazırlaması gerekmektedir. Gerekli belgeler; T.C. kimlik beyanı, mezuniyet belgesi, sınav başvuru dilekçesi ve sağlık bilgi formu gerekmektedir. Aynı zamanda sınav giriş belgesinde fotoğraf olmaması durumunda ise biyometrik fotoğraf olması gerekmektedir.
30 yaşında polis olunur mu?
18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1991 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak) gerekiyor. 2020 yılı itibarıyla adaylar yaş şartının devlet memur …
35 yaşında sonra polis olunur mu?
POMEM Yaş Sınırı 2021 Polis Meslek Eğitim Merkezleri’ne (POMEM) başvuru yapacak olan kişiler için yaş sınırı 30 olarak belirlenmiştir. POMEM’e başvuru sırasında adayların 30 yaşından gün almamış olmaları gerekmektedir.2021 PMYO kaç kişi başvurdu?
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için (2.000) erkek, (500) kadın olmak üzere toplam (2.500) öğrenci alımı yapılacaktır.Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır. PMYO öğrencileri ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.
Liseden sonra pomem nasıl olunur?
Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.