AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis Akademisinde yatili mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.362
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Polis Akademisinde yatılı mı?​

PMYO: Polis Meslek Yüksekokulu, kelimelerinin kısa yazılışıdır. PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

Polis okuluna girmek için kaç puan gerekir?​

YKS’nin ilk testi olan TYT’den 150 puan barajını geçen adaylar, Polis Meslek Yüksek Okulu’nu tercihlerine ekleyebiliyor.

PMYO kadın erkek ayrı mı?​

PMYO kadın erkek ayrı mı?
PMYO ve POMEM’lerde karma yani kadın ve erkek birlikte eğitim veren okullar mevcuttur. Karma Eğitim Nasıl Oluyor? Yatakhaneler ise bayan ve erkek olarak ayrılmış durumdadır.

Polis Okulu Kaç Puan 2021?​

Polis Okulu Kaç Puan 2021?
Adaylar, 2021 polislik başvurularını 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. PMO başvuruları için adayların TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olması gerekecek.
PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

Bayan polis boyu kaç olmalı?​

Boyu; 162 cm altı olan bayan adaylar elenmektedir. Bayan Polis Adayları İçin Kilo: Bayan polis adayı alımlarında kilo için beden kitle indeksine bakılarak seçimler yapılmaktadır. Buna göre; beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olması gerekmektedir.

Polis okulları yatılı zorunlu mu?​

MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM’le ilişiği kesilir.

PMYO yurtta telefon serbest mi?​

PMYO yurtta telefon serbest mi?
Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı ve her türlü kameralı telefonlar), dizüstü/tablet bilgisayar, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.

Polis Akademisi kaç yıl?​

Polis Akademisi kaç yıl?
– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.
160 cm boy ile polis olunur mu?​
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
PMYO 2 yıl yatılı mı?​
Bilindiği gibi PMYO eğitimi yaklaşık 2 yıl sürmekte ve adaylar burada yatılı olarak kalmaktadır.

PMYO da neler yasak?​

PMYO da neler yasak?
Facebook
- Sakal tıraşı olmamak, favori, bıyık bırakmak, talimata aykırı tıraş olmak için berberleri zorlamak,
- Yüksekokul içinde omuzda mont ve parka taşımak,
- Kirli gömlek ve çamaşır giymek,
- Yüksekokul ısıtma ve aydınlatma tesisatlarıyla öğrencilerin istifadesine ayrılan cihazları izinsiz kurcalamak,

Polis okulunda telefon yasak mı?​

Polis okulunda telefon yasak mı?
1- Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan her türlü cep telefonu (Akıllı telefonlar), dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları okula getirmeleri yasaktır.
 
Evet, Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO) parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır. Bu nedenle öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Yani PMYO'da öğrencilerin yatılı olarak kalması zorunludur ve mazeretsiz olarak belirli bir süreden fazla devamsızlık durumunda ilişkilerinin kesilebileceği belirtilmektedir.

PMYO'da erkek ve bayan öğrenciler karma eğitim almaktadır. Yani Polis Meslek Yüksekokulları ve Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde kadın ve erkek öğrenciler birlikte eğitim görmektedir. Ancak yatakhaneler bayan ve erkek öğrenciler için ayrılmıştır.

Öğrencilerin PMYO'ye giriş için TYT'den en az 150 puan alması gerekmektedir. Ayrıca 2021 yılında polislik başvurusu yapacak adayların TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzeri puan almaları gerekmektedir.

PMYO'da bayan polis adaylarının boyu en az 162 cm olmalıdır ve kilo için beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmalıdır.

PMYO eğitimi 2 yıl sürmektedir ve adaylar bu süre boyunca yatılı olarak kalmaktadır. Eğitim sonunda polislik unvanı elde edilebilmektedir.

PMYO ve polis okullarında öğrencilere belirli yasaklar getirilmiştir. Örneğin, elektronik cihazların okula getirilmesi, kirli giysilerin giyilmesi, tıraş olunmaması gibi kurallar bulunmaktadır.

Son olarak, PMYO ve Polis Akademisi bünyesinde cep telefonu getirmenin yasak olduğu belirtilmiştir. Adayların ses, görüntü ve depolama özelliği olan cep telefonları ile bazı elektronik cihazları getirmeleri yasaklanmıştır.

Bu bilgiler doğrultusunda PMYO ve Polis Akademisindeki eğitim, barınma ve kurallar hakkında genel bir bilgilendirme yapılmıştır.
 
Geri
Üst