AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Polis Akademisi yatili zorunlu mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Polis Akademisi yatılı zorunlu mu?​

MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM’le ilişiği kesilir.

Polis olmak icin hangi yol izlenmeli?​

Polis olmak icin hangi yol izlenmeli?
– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

PMYO içinde neler var?​

Ders İçerikleri
- Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi.
- Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği.
- Silah ve Taktik Atış
- Temel Polislik I.
- Temel Polislik II.
- Uygulamalı Polislik I.
- Uygulamalı Polislik II.

PMYO 2 yıl yatılı mı?​

PMYO 2 yıl yatılı mı?
Bilindiği gibi PMYO eğitimi yaklaşık 2 yıl sürmekte ve adaylar burada yatılı olarak kalmaktadır.

Polis olmak için nereden başlamalıyım?​

Ne yapmalıyım? Lise mezunları, YGS puanı ile, PMYO alımlarına başvurabiliyorlar. Bu ilanlar genelde her sene nisan-mayıs aylarında yayınlanır. O seneki YGS’den belirli bir puanı alarak PMYO giriş sınavlarına katılarak polis memuru olabilirsiniz.

TYT ile polis olunur mu?​

TYT ile polis olunur mu?
PMYO TABAN PUANLARI VE KONTENJAN SAYISI 2021 Başvurular için ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan türünden en az 250,000 (iki yüz elli) puan alınmış olması gerekecek.

PMYO intibak eğitiminde neler yapılıyor?​

Mesleğin kuralları, disiplin kuralları, çalışma ortamı, eğitim ortamı, okulun, eğitim kurumunun fiziki şartları bu süre içerisinde öğrenciler tarafından öğrenilir. Eğitimler genellikle selam verme, sağa dönme, yürüyüş gibi temel hareketleri kapsamaktadır. Aynı zamanda ast-üst ilişkisinin temelleri de oturtulur.

Polis Meslek Yüksek Okulu Yatılı mı?​

Polis Meslek Yüksek Okulu Yatılı mı?
PMYO: Polis Meslek Yüksekokulu, kelimelerinin kısa yazılışıdır. PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

PMYO 2 yıllık mı?​

Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), iki yıllık eğitim- öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır. PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu statüsünde olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız.

2021 polislik eğitimi kaç ay?​

2021 polislik eğitimi kaç ay?
Başvurusu kabul edilen adaylar, 6 aylık eğitim süreci sonrası göreve başlayacak.

Polis Akademisi'nde eğitim gören öğrencilerin yatılı olarak kalması zorunludur. Mazeretsiz olarak beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencilerin POMEM'le ilişiği kesilir. Polis olmak için ise Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim veya Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim alabilirsiniz. PMYO'da Adli Mevzuat ve Suç Soruşturmaları Bilgisi, Polis Müdahale Yöntem ve Teknikleri Eğiticiliği, Silah ve Taktik Atış gibi dersler bulunmaktadır.

PMYO eğitimi 2 yıl sürmektedir ve adaylar bu süre boyunca yatılı olarak kalmaktadır. Polis olmak için lise mezunu olmanız ve YGS puanı ile PMYO alımlarına başvurmanız gerekmektedir. TYT puanı ile de polis olabilirsiniz, bu durumda en az 250,000 (iki yüz elli) puan almanız gerekmektedir.

Polis Meslek Yüksek Okulu da (PMYO) yatılı olarak eğitim vermektedir. PMYO intibak eğitiminde ise mesleğin kuralları, disiplin kuralları, çalışma ortamı gibi konular öğrencilere öğretilmektedir. 2021'de polislik eğitimine başvuran adaylar, 6 aylık eğitim sürecinden sonra göreve başlayacaklardır.

Özetle, Polis Akademisi'nde yatılı olarak eğitim almak zorunludur ve PMYO veya PAEM gibi kurumlar aracılığıyla polis olabilirsiniz. Eğitim süreleri ve gereken puanlar hakkında detaylı bilgiler belirtilmiştir.

Geri