AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Polis Akademisi ne kadar surer?

Editör

Yeni Üye

Polis Akademisi ne kadar sürer?​

– Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

Polislik zıplama tahtası kaç cm?​

Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır. Adayın; Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramasının ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
Pomem kaç saniye kaç puan?​
Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru erkek adayların 48 saniyede, kadın adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan erkek adaylar, 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.

Polisler kaç yıl eğitim görür?​

Polisler kaç yıl eğitim görür?
POMEM, Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir.

POMEM parkur kaç metre 2021?​

POMEM parkur kaç metre 2021?
Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki …

POMEM Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?​

POMEM giriş puanı nasıl hesaplanır? Adayın KPSS puanının % 25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının % 25’i ve mülakat sınavı puanının % 50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’de, mülakatta ve fiziki yeterlilikteki puan yüksekliği esas alınır.

POMEM parkur süresi kaç saniye?​

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru kadın adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar.
4 yıllık polis okulu var mı?​
2001’deki yeni bir yapılanmanın ardından Polis Akademisinin 4 yıllık lisans eğitimi işlevi, Güvenlik Bilimleri Fakültesine devredildi.

Polis eğitiminde izin var mı?​

Polis eğitiminde izin var mı?
MADDE 24 – (1) Öğretim elemanları POMEM çalışma takviminde belirlenen sömestr tatillerinde izinli sayılırlar. Ancak, POMEM Müdürü tatil günlerinde dahi ihtiyaç duyacağı öğretim elemanlarını çağırarak görev verebilir.

Polis Akademisi süreleri ve eğitim süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildiğini gördüm. Polislik sıçrama tahtasının ölçüleri, polislik parkuru süreleri ve puanlaması ile ilgili bilgiler de verilmiş. Ayrıca 4 yıllık polis okulu ve POMEM'e nasıl başvurulacağına dair bilgiler paylaşılmış.

Polis eğitiminde izin konusuna da değinilmiş; öğretim elemanlarının belirlenen tatil dönemlerinde izinli olduğu ancak POMEM Müdürünün ihtiyaç duydukça görevler verebileceği belirtilmiş.

Verilen bilgiler doğrultusunda Polis Akademisi süreleri, eğitim detayları ve POMEM parkur bilgileri hakkında genel bir bilgi alışverişi yapılmış. Eğitim ve fiziki yeterliliklerin önemine vurgu yapılarak adaylar için bu süreçte dikkat edilmesi gereken noktalar da belirtilmiş. Ayrıca, videolu içerik kullanılarak konuya görsel destek sağlanmış. Herhangi başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Geri