AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Polis Akademisi kac tane var?

Editör

Yeni Üye

Polis Akademisi kaç tane var?​

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Pomem kadın hangi illerde var?​

Pomem kadın hangi illerde var?
Şu an POMEM’lerde bayan öğrencilerin eğitim gördüğü okullar ise ; Arnavutköy POMEM, Yozgat POMEM ve Aksaray POMEM olarak 3 okul bulunuyor.

Rize pomem kaç kişi?​

Rize pomem kaç kişi?
Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz Rize İli Kalkandere ilçesinde bulunan Eğitim Kampüsümüzde; 24 daireli bir lojman, İdari Bina, Eğitim Binası ile A ve B Bloktan oluşan 702 öğrenci kapasiteli yurt blokundan oluşmaktadır.

Pomem kadın erkek karışık mı?​

Arkadaşlar bayan öğrenciler sınıflara dağıtılmış durumda oluyorlar yani bir sınıfta 10 tane bayan ve 30 erkek olabiliyor. Eğitimleri ve dersleri de gene Bay – Bayam karışık şekilde alıyorlar. Yatakhaneler ise bayan ve erkek olarak ayrılmış durumdadır.

Polislik hangi üniversitelerde var?​

Polislik hangi üniversitelerde var?
Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var (2021 Güncel)
- İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu.
- İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu.
- Ankara Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu.

Kadın Polis Akademisi hangi illerde var POMEM?​

Kadın Polis Akademisi hangi illerde var POMEM?
Polis Meslek Eğitim Merkezleri Listesi
Sıra | POMEM Okulları | Eğitim Türü
1 | Afyonkarahisar POMEM | Erkek
2 | Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM | Karma (Kız-Erkek)
3 | Ankara A.Gaffar Okkan POMEM | Erkek
4 | Ankara Akyurt POMEM | Erkek

Bayan polis nasıl olunur?​

Kadınlar nasıl polis olur sorusuna verilecek ilk cevap en az lise mezunu olmak ya da lise son sınıfta okumaktır. 26 yaşını doldurmuş vatandaşlar PMYO başvurusu yapamaz. Sağlık şartları uygun olanlar kadın adaylar için aranan boy şartı en az 162 cm’dir.

Polis lisesi için kaç puan gerekir?​

Polis lisesi için kaç puan gerekir?
2021 Yılında Polis Lisesi Kaç Puan? Polis lisesi puanları 2021 yılında da TYT sınavında alınacak baraj puana göre belirlenmiştir. PMYO başvurusu yapmak isteyenler, 2021 yazında düzenlenecek olan TYT sınavından en az 250 ham puan almak zorundadır.

POMEM kaç yıl sürüyor?​

POMEM kaç yıl sürüyor?
PMYO’larda 2 yıllık eğitim verilirken POMEM’lerde ise, en az 4 ay eğitim verilir. PMYO’lara en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilir. Fakat POMEM’lere başvuru sayısının %20’sini geçmemek üzere ön lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilir.

POMEM bayan okulları nerede var?​

Hangi PMYO bayan öğrenci alıyor?​

Hangi PMYO bayan öğrenci alıyor?

Polis Akademisi için kaç puan gerekir?​

Polis Akademisi için kaç puan gerekir?
Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2020 veya 2021 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri …

Polis Akademisi'nde toplam 36 okul bulunmaktadır. Bu okullar İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli)'da yer almaktadır.

POMEM'de şu anda bayan öğrencilerin eğitim aldığı okullar Arnavutköy POMEM, Yozgat POMEM ve Aksaray POMEM olarak belirtilmiştir.

Rize Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 702 öğrenci kapasiteli bir yurt bloğu ve çeşitli binalar bulunmaktadır.

POMEM'de bayan ve erkek öğrenciler sınıflara karışık olarak dağıtılmakta, eğitimler ve dersler de karışık şekilde işlenmektedir. Yatakhaneler ise bayan ve erkek olarak ayrılmış durumdadır.

Polislik eğitimi veren Polis Meslek Yüksek Okulları İstanbul, Kastamonu, Kırıkkale, İzmir, Samsun ve Ankara illerinde bulunmaktadır.

Kadın Polis Akademisi (POMEM) okulları arasında Afyonkarahisar POMEM ve Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM gibi karma (kız-erkek) ve sadece erkeklerin eğitim aldığı okullar yer almaktadır.

Polis olmak isteyen kadınlar en az lise mezunu olmalı, 26 yaşını doldurmamış olmalı ve belirli sağlık şartlarını karşılamalıdır. Ayrıca kadın adaylar için aranan boy şartı en az 162 cm olarak belirlenmiştir.

Polis lisesine giriş için 2021 yılında TYT sınavından en az 250 ham puan almak gerekmektedir.

POMEM eğitimi en az 4 ay sürmektedir. PMYO'larda ise 2 yıllık eğitim verilmektedir.

POMEM'de bayan öğrenci kabul eden okullar hakkında bilgi verilmemiştir.

Polis Akademisi'ne girmek için lisans mezunlarından en az 60.00 P3 puan türünde, ön lisans mezunlarından ise en az 65.00 P93 puan türünde almak gerekmektedir.

Geri