Polimerlerin zararlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Polimerlerin zararları nelerdir?​

Kimyasal bozunma polimer üzerinde; solma, kırılganlık, yüzey çatlamaları, terleme, ufalanma (özellikle köpüklerde), koku, yüzey asitliği, yüzeyde madde toplanması, metal bulunan parçalarda korozyon gibi sonuçlara yol açar.

Plastik atıkların çevreye olan zararı nedir?​

Plastik kirliliğinden etkilenen canlı türü sayısı yaklaşık 400’dür. 1950’den bugüne 8.3 milyar tondan fazla plastik üretildi ve bu plastiklerin `’ı atık sahalarına veya doğrudan çevreye bırakıldı. Önlem alınmadığı sürece, plastik atıkların 2050 yılına kadar 56 milyar ton karbon salımına sebep olacağı tahmin ediliyor.
Cevresel zararlar nelerdir?
Çevreye zarar veren şeyler nelerdir?

Polimerler çevreye zararlı mı?​

Günlük hayatımızda birçok alanda kullanılan polimerik malzemeler, kaynakların tükenmesi, yenilenememesi, katı atık üretilmesi de dâhil olmak üzere yaşam döngüsü boyunca çevre üzerinde olumsuz etkiler yaratma potansiyeline sahiptir.

Plastik oyuncak Polimer mi?​

Polimer maddelerden ayrışan (sızan) toksik madde miktarı ile ilgili bir araştırmaya göre en fazla toksik madde mobilya kumaşlarından çevreye yayılmaktadır. Oyuncak ve tekstilde kullanılan bazı polimerler ve sağlığa olası etkileri verilmiştir. İnceleyiniz.
Ne kadar sert bir polimer veya polimerdir?
Nispeten sünek bir şekilde davranıyorlar, ancak çoğu kez düşük mukavemete sahiptirler. Isıyla sertleşen polimerler her zaman amorfdur ve genellikle güçlüdür ve serttir ancak genellikle kırılgandırlar. Elastomerler her zaman şekilsizdir ve Tg’nin üstünde kullanılırlar.
Polimerlerin kullanım alanları nelerdir? Hem doğal hem de sentetik polimerler, insan hayatının rahatlığı ve kolaylaştırılmasında dikkate değer bir şekilde yer alır ve bilişim teknolojileri, ilaç, beslenme, iletişim, ulaşım, sulama, konteyner, giyim, kayıt tarihi, binalar, otoyollar vb. alanlarda direkt olarak yaşamın kendisinden sorumludur.
Polimerler doğal (organik) veya sentetik olabilir. Kozmetik, şampuan ve diğer saç bakım ürünleri, kontakt lensler, doğa (yengeç kabuğu, kehribar), gıda (protein, nişasta, jelatin, sakız, gluten), plastik (şişeler, oyuncaklar, vinil kaplamalar, ambalajlar) kumaş, top, ayakkabı ve DNA’nızda bile! yer almaktadır.
Peki, vücudumuzda bulunan polimerler nelerdir?
Vücudumuzda bulunan polimerler, proteyin ya da enzimler gibi biyolojik kimyasallar iken bitkilerde bulunan polimerler ise selüloz ya da nişasta gibi moleküllerdir. Ancak hepimizin gündelik hayatta en çok duyduğu ya da bildiği polimerler plastikler ve kauçuklardır…
 
Geri
Üst