- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 246.723
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Poliçe türleri nelerdir?
Sigorta Çeşitleri Nelerdir?Hangi riskler sigorta kapsamına alınabilir?
Sigortacılık açısından teminat altına alınacak riskler değeri ölçülebilir maddi riskler olmalıdır. Değeri ölçülemeyen risklerin yanısıra oluşabilecek manevi kayıp veya zararlar sigorta kapsamına alınamaz. Sigorta edilecek riskin konusu açısından yasal ve meşru olması da sigortacılık açısından özel önem taşır.Zarar sigortası nelerdir?
Genel anlamıyla Zarar Sigortaları, sigortalı kişinin mal varlığı üzerinde meydana gelen ve para ile ölçülebilen zararların, taraflar arasında yapılmış olan sözleşme itibariyle sigortalı tarafından ödenmesidir.
Sigorta poliçesi ne oluyor?
Sigorta poliçesi, sigorta şirketi ile sigortalı arasında, yasal olarak karşılanması gereken talepleri belirleyen bir sözleşmedir (genellikle standart bir biçim sözleşmesidir). Sigorta primi olarak bilinen ilk ödemeye karşılık, poliçe dili kapsamındaki tehlikelerden kaynaklanan zararları ödemeyi taahhüt eder.
Poliçe nerelerde kullanılır?
Poliçeler, sigorta yaptırmak isteyen ile şirketin imzaladığı yazılı belgelerdir. Bu poliçelerde sadece sigortalıların hak ve alacakları yer almaz. Aynı zamanda sigorta şirketinin de sahip olduğu hakkı ile üstlendiği şartlar bu poliçelerde yer bulur.Poliçe türü ne demek?
Sahip olduğumuz ve maddi değere sahip olan varlıkları güvence altına alan, şirketi ile karşılıklı anlaşmaya dayalı belgeye “poliçe” adı veriliyor. Poliçenin içeriğini oluşturan maddeler, genel ve özel şartlar olarak iki gruba ayrılıyor. Genel şartlar, standart ve tüm poliçelerde aynı şartları içeren koşulları içeriyor.Kaç çeşit sigorta var?
Sigorta, hayatta insanın başına gelebilecek herhangi bir risk karşısında kendini, malını ve sevdiklerini güvence altına aldığı bir teminattır. Genel olarak hayat sigortası ve hayat dışı sigorta olmak üzere iki farklı şekilde değerlendirilen sigorta türleri bulunmaktadır.
Temel riskler nelerdir?
2. Temel ve Özel Riskler: Temel riskler temelinde ve sonucunda şahsi olmayan kayıpları içeren risklerdir. Bu sebeple, toplumun büyük kısmını ve hatta tamamını etkileyebilen riskler olup; genellikle ekonomik, sosyal, politik ve fiziksel önemli değişikliklerden kaynaklanır.